Cock Theater Oostpool Toneel(2)

Het Zaantheater en de Zaanse Regenboog organiseren voorstellingen

In het jubileumjaar organiseren het Zaantheater en de Zaanse Regenboog weer een serie voorstellingen met thema’s als seksualiteit, gender, inclusiviteit, genderidentiteit, LHBTIQ+-emancipatie en diversiteit. Voorstellingen waarin je jezelf kan herkennen of die je blik verruimen.

De Zaanse Regenboog is de LHBTIQ+ organisatie van de Zaanstreek. De stichting is initiatiefnemer van o.a. de ZaanPride en wil de zichtbaarheid, acceptatie en het welzijn van de LHBTIQ+ gemeenschap in de Zaanstreek bevorderen. Sinds 2019 werken de Zaanse Regenboog en het Zaantheater samen en presenteren voorstellingen met thema’s waar de Zaanse Regenboog zich ook hard voor maakt.

De bekroonde voorstelling Cock
Een bijzondere voorstelling in de reeks is Cock. Een scherp en humoristisch toneelstuk over liefde, identiteit en seksualiteit. Als John een pauze inlast in de relatie met zijn vriend, ontmoet hij – tot zijn eigen verbazing – de vrouw van zijn dromen. Regisseur Char Li Chung, die eerder o.a. Edward II – The gay king en De Bananengeneratie maakte, is terug met een queer voorstelling over de wereld van nu: “Cock biedt een verfrissende en liefdevolle kijk op seksualiteit, onze obsessie met zekerheid en ons diepgewortelde ongemak met ambiguïteit. Waarom moeten we ons in een wereld vol eindeloze mogelijkheden beperken met labels?”

Cabarettalent Gavin Reijnders
Er is ook plek in de serie voor aanstormend talent. In 2022 won Gavin Reijnders het BNNVARA tv-programma Ik Ga Stuk!, waar Stefano Keizers op zoek ging naar nieuw comedytalent. In het programma neemt hij via liedjes wraak op z’n pestkop van vroeger, legt hij uit dat 'ie meer is dan een Gay Best Friend en solliciteert hij voor een functie bij het programma Temptation Island. Gavin laat een ander geluid horen binnen de cabaret context en deelt zijn belevingswereld als queer met het publiek. Nu komt hij met zijn eerste avondvullende voorstelling naar Zaandam.


Programma De Zaanse Regenboog en het Zaantheater
Cock – Theater Oostpool
6 december 2023

Alex Klaasen – No Ponies  
9 december 2023                  

De ongeplukte zusters van Almere County - Ilse Warringa, Rop Verheijen, Plien van Bennekom en Wart Kamps
9 februari 2024

Jamai – I’m Still standing- Elton John Tribute
17 februari 2024 

Mamma Mia de musical
27 feb t/m 3 maart 2024

Gavin Reijnders - Glittermoe
29 februari 2024

Het Wim Sonneveld Complex - Tarik Moree, Tim Olivier Somer en Daniël ’t Hoen
26 maart 2024

De Hospita – Simone Kleinsma en Paul Groot
5 & 6 april 2024