Zaantheater Foyer Boven

Speciale voorzieningen

Wij willen dat iedereen zich thuis voelt in het Zaantheater. Graag geven we je meer informatie over rolstoelplaatsen in de zaal, voorzieningen voor slechthorenden en blinden of slechtzienden. Lees hier meer over alle speciale voorzieningen en toegankelijkheid.

Geluidsversterking en gehoorbescherming
Voor slechthorenden beschikt het Zaantheater over geluidsversterking. De hoofdtelefoons zijn tegen een borg van € 10 verkrijgbaar bij de balie. Tip: neem eigen oortjes mee voor nóg beter geluid. Liever wat minder hard geluid bij een concert? Dan verkopen wij ook oordopjes.

Voorstellingen voor ouderen
Het Zaantheater biedt voorstellingen aan waarbij extra rekening wordt gehouden met bezoekers op (hoge) leeftijd. Dit doen we in samenwerking met Stichting Vier het Leven. Bezoekers van Stichting Vier het Leven krijgen speciale plekken in de zaal, er zijn extra begeleiders aanwezig en Stichting Vier het Leven organiseert het vervoer van en naar het Zaantheater.  

Rolstoelplaatsen
Zowel in de grote zaal (Albert Heijnzaal) als in de Kleine zaal zijn vier rolstoelplaatsen, met direct ernaast of direct erachter begeleidersplaatsen. De rolstoelplekken kun je alleen reserveren via de kassa van het Zaantheater (tel: 075 - 6 555 333). Op het balkon van de grote zaal zijn geen rolstoelplaatsen, omdat het balkon alleen met de trap bereikbaar is. De garderobe is alleen per trap bereikbaar. Medewerkers van het Zaantheater kunnen je jas weghangen en na afloop van de voorstelling ophalen.

Rollator
Het is mogelijk om met een rollator de zaal te betreden. Voorafgaand aan de voorstelling zal een medewerker van het Zaantheater de rollator buiten de zaal plaatsen. Wij assisteren graag waar nodig.

Voorzieningen voor mensen met een visuele beperking
Een officieel getrainde blindengeleidehond mag mee naar binnen om je te begeleiden. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen om hiervoor geschikte plaatsen te bespreken.

Parkeren en parkeerplaatsen voor mindervaliden
In de parkeergarage van het Zaantheater zijn twee parkeerplaatsen voor mindervaliden. Vanuit de parkeergarage kun je met de lift naar de ingang van het theater.

Mindervalidetoilet
Er is een mindervalidetoilet op de begane grond, aan de linkerkant van de grote zaal (Albert Heijnzaal).

Lift
Er is een lift naar de eerste verdieping van de foyer. Deze komt uit op de bovenzaal van de Albert Heijnzaal en de boveningang van de Kleine zaal. Als je slecht ter been bent kun je deze lift gebruiken. Het balkon van de Albert Heijnzaal is niet met de lift bereikbaar is. Rolstoelplekken in de zaal kun je reserveren via de kassa van het Zaantheater (tel: 075 - 6 555 333). De garderobe is alleen per trap bereikbaar. Medewerkers van het Zaantheater kunnen je jas weghangen en na afloop van de voorstelling ophalen.