Zaantheater Voorkant Barthomburg

Over het Zaantheater


Het Zaantheater is hét podium voor Zaanstad en omstreken en biedt een groot, gevarieerd aanbod. Van cabaret, opera, dans, musical, concerten, toneelstukken, tot internationale shows en jeugdvoorstellingen: er is voor iedereen iets te beleven in het mooie, moderne gebouw aan de Zaan.

Huiskamer van de stad
Het Zaantheater is naast theater óók de Huiskamer van de stad. Dat betekent dat we alle doelgroepen omarmen als ons publiek met tal van sociaal-maatschappelijke projecten. Met Theater voor iedereen nodigen we Zaankanters uit die niet vaak naar het theater (kunnen) komen. Voor iedereen die liever overdag uitgaat is er de serie Theater op de Dinsdagmiddag. We organiseren gratis festivals voor de jeugd en jongeren. En voor iedereen die liever niet alleen uitgaat zeggen we: Schuif aan bij Samen uit. Bovendien is het Zaantheater is een unieke locatie voor bedrijfsfeesten, congressen en recepties én voor optredens door amateurs.

Verhalen uit het Zaantheater
Iedere week worden er prachtige en ontroerende verhalen verbeeld op het podium van het Zaantheater. Maar ook in de huiskamer van de stad zijn er een veel verhalen te ontdekken. In een huiskamer wordt geleefd en waar geleefd wordt zijn verhalen. Zowel voor als achter de schermen. Nieuwsgierig naar deze verhalen? Lees ze hier.

Social Sofa
Tijdens de beperkende coronamaatregelen in 2020 haalde het Zaantheater het landelijke project Social Sofa naar Zaanstad om mensen bij elkaar te brengen. Eén van deze banken werd speciaal gemaakt voor op het voorplein van het Zaantheater. In de zomer van 2022 dragen we het succesvolle project over aan de landelijke Social Sofa organisatie. 

Architectuur en Kunst
Het Zaantheater is ontworpen door drie Zaanse architecten: Paul Carree, Wim Wester en Jan Zijlstra. Lees meer over kunst  die in en rondom het Zaantheater te zien is.

Vrijwilligers
Momenteel werken er zo’n 60 enthousiaste vrijwilligers voor het Zaantheater. Zij worden voor verschillende activiteiten ingezet. Bekijk waar je je als vrijwilliger voor kunt opgeven.

Vacatures
Het Zaantheater is altijd op zoek naar leuke collega’s. Benieuwd naar wie we op zoek zijn? Bekijk de vacatures.

ANBI-status
Bekijk de ANBI informatie van Stichting Zaantheater.

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht bestaat uit Dick Eemmer, Dorien van London, Christien Kalteren, Sicco Timmermans en Micha Wijngaarde. Lees meer over de leden en het profiel van RvT Zaantheater.

Jaarverslagen
Bekijk de jaarverslagen van de afgelopen jaren.

Sponsoren en subsidiënten
Wij danken onze sponsoren Albert Heijn en Rabobank, en subsidiënten Gemeente Zaanstad, Kickstart Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten en Zaans Marketing voor hun steun aan de programmering, gebouwen en bijzondere projecten.