Informatie kaartverkoop

Op deze website kun je 24 uur per dag, 7 dagen in de week kaarten voor voorstellingen bestellen en zelf je stoelen kiezen. Dit kan ook op een telefoon of een tablet.

Openingstijden kassa

De kassa van het Zaantheater is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar op 075 6 555 333 of via info@zaantheater.nl. Voor algemene vragen kun je contact opnemen via 075 6 555 345 of info@zaantheater.nl.

Wanneer er ’s avonds een voorstelling is, is de kassa vanaf 18.30 uur geopend tot de start van de voorstelling. Bij voorstellingen op zaterdag en zondag is de kassa een uur voor aanvang van de voorstelling geopend.

Online kaartverkoop
Op de website kies je eerst je voorstelling. Je selecteert de rang, prijssoort en het aantal tickets. In de plattegrond kies je je tickets en reken je af. De betaalwijzen online zijn: iDeal, Podium Cadeaukaart, creditcard, VVV Giftcard en tegoedbon/voucher van het Zaantheater.

Telefonische kaartverkoop
Binnen de openingstijden van de kassa is het ook mogelijk om telefonisch kaarten te bestellen. De kassa is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur op 075 6 555 333.

Teruggeefgarantie
Je kunt je kaarten tot 7 dagen voor aanvang van de voorstelling aan ons teruggeven. Je ontvangt dan een tegoedbon. Koop je theatertickets dus gerust ver van tevoren.

Kaarten doorverkopen is niet toegestaan
Het is niet toegestaan je kaarten voor een hogere prijs door te verkopen, via Marktplaats of andere ticketsites. Zie ook de voorwaarden van de VSCD - Verbod doorverkoop toegangsbewijs

Smart Securetickets voor Ronald Goedemondt
Op uitdrukkelijk verzoek van Ronald Goedemondt verloopt de kaartverkoop van zijn voorstelling via Smart Securetickets, extra beveiligde e-tickets die ongewenste doorverkoop tegengaan. Lees hier alles over Smart Securetickets.

Vragen? Lees hieronder de veelgestelde vragen en antwoorden. 

Veelgestelde vragen - Algemeen

 • Hoe geef ik kaartjes cadeau?

  Theaterkaartjes zijn leuk om cadeau te doen. Wij verkopen zowel de landelijke Podium Cadeaucard als de ZaantheaterCadeaucard. Wij accepteren deze cadeaupassen natuurlijk ook, net zoals de VVV Giftcard. Deze cadeaupassen kun je verzilveren bij je online bestelling of aan de kassa. Je kunt natuurlijk ook gewoon direct kaartjes voor een voorstelling kopen om cadeau te doen!

 • Is de voorstelling inclusief drankje en garderobe?

  De prijzen van tickets op de website zijn inclusief garderobe en voor de meeste voorstellingen inclusief drankje. Dit staat vermeld op je ticket.

 • Waar vind ik mijn e-tickets?

  Je ontvangt je tickets per mail. Je hoeft deze niet te printen als je je e-tickets kunt laten zien op je smartphone. 

 • Wat zijn de administratie- en verzendkosten?

  Je kunt kiezen voor e-tickets (€ 2,50 per bestelling) of het laten opsturen van de kaarten per post (€4,50 per bestelling). Als een voorstelling binnen 7 dagen plaatsvindt dan sturen wij de kaarten niet meer toe. Je kunt dan kiezen voor e-tickets óf de kaarten op de dag van de voorstelling ophalen bij de balie.

 • Wat zijn de openingstijden van de kassa?
 • Kan ik mijn kaarten teruggeven?

  Je kunt je kaarten tot 7 dagen voor aanvang van de voorstelling aan ons teruggeven. Je ontvangt dan een tegoedbon. Koop je theatertickets dus gerust ver van tevoren.

 • Hoe verzilver ik een tegoedbon?

  Tegoedbonnen die zijn uitgegeven voor bijvoorbeeld geannuleerde of verplaatste voorstellingen kunnen eenvoudig online of bij de balie worden verzilverd. Op de tegoedbon staat een vouchercode die je tijdens het afrekenen van je bestelling kunt invullen. Het tegoed zal op het te betalen bedrag in mindering worden gebracht.

 • Wat zijn Smart Securetickets?

  Op verzoek van de artiest verkopen wij bij sommige voorstellingen enkel Smart Securetickets. Dit zijn extra veilige e-tickets die niet overdraagbaar zijn en dus ongewenste doorverkoop tegengaan. Met Smart Securetickets kunnen we voorkomen dat kaarten worden doorverkocht. Lees hier meer over Smart Securetickets. 

 • Is het Zaantheater aangesloten bij de Podiumpas?

  Per 1 oktober 2023 is het Zaantheater aangesloten bij de Podiumpas en kun je voor €35 per maand onbeperkt naar voorstellingen. Meer informatie over de Podiumpas vind je hier.

 • Zijn er speciale voorzieningen?

  We beschikken over verschillende voorzieningen voor o.a. mindervaliden, zoals rolstoelplaatsen of geluidsversterking voor slechthorenden.  Rolstoelplaatsen kun je alleen reserveren via de kassa van het Zaantheater (075 6 555 333). Lees hier meer over alle speciale voorzieningen

 • Is er een speciale jongerenkorting?

  Bij bijna alle voorstellingen hanteren wij een jongerenprijs. Deze is geldig voor iedereen t/m 21 jaar en/of CJP-pashouders. Jongeren van 12 t/m 29 jaar krijgen op de dag zelf 50% korting op niet-uitverkochte voorstellingen. Dit kan aan de kassa of online met de promotiecode: jongerdan30.

 • Cabarettalent supporter-serie en Theater op de dinsdagmiddag-serie

  Er zijn twee series waar een seriekorting op van toepassing is. Voor Theater op de dinsdagmiddag geldt een korting van € 2 per voorstelling bij 6 of meer voorstellingen, of € 3 wanneer je alle 11 voorstellingen bestelt. Deze serie kun je bestellen via onze kassa. Je kunt ook cabarettalent-supporter worden door kaarten te kopen voor veelbelovende comedytalenten. Koop kaarten voor minimaal drie voorstellingen en betaal slechts € 17,50 per kaartje. Klik om te bestellen op de bestelknop van 1 van de 14 voorstellingen. Bovenaan verschijnt nu een link naar de seriepagina. Selecteer hoeveel kaarten je wilt bestellen en vervolgens voor welke voorstellingen. De seriekorting geldt bij 3 of meer voorstellingen. Je kunt ook via deze link bestellen.

 • Wat zijn de betaalmogelijkheden in het Zaantheater?

  Het Zaantheater is een Pin Only theater. Bij de kassa en de buffetten kun je alleen met een pinpas betalen, natuurlijk ook contactloos.

 • Betaling met VVV-cadeaucard

  Het is mogelijk om je online bestelling af te rekenen met een VVV-Cadeaucard, tot een maximum van €50 per bestelling. Het is wettelijk namelijk niet toegestaan om meer dan €50 per transactie te besteden via een VVV-Cadeaucard. Is je bestelling hoger dan €50 én heb je een cadeaukaart waar meer dan €50 tegoed op staat, dan is het helaas niet mogelijk om je tegoed online te gebruiken omdat je zelf niet kunt aangeven hoeveel van je tegoed je wilt besteden. Neem in dat geval s.v.p. contact op met onze kassa via  075 6 555 333.

 • Hoe word ik Vriend of donateur van het Zaantheater?

  Vrienden van het Zaantheater krijgen voorrang op de kaartverkoop. Je leest hier meer informatie over Vriend of donateur worden van het Zaantheater

 • Hoe schrijf ik me in voor de nieuwsbrief?

  Als eerste op de hoogte zijn van bijgeboekte voorstellingen en ander nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of tipmails! Aanmelden kan hier.

 • Weet waar je koopt

  Naast officiële verkooppunten zijn er veel websites die kaarten opkopen en doorverkopen om winst te maken. Als je online bestelt, bestel je tickets dan altijd via onze eigen website en niet via andere ticketbureaus (met uitzondering van Eventim, de Nationale Theaterkassa of ANWB). Op deze manier betaal je nooit te veel.