Zaantheater Voorkant Barthomburg

Bereikbaarheid & parkeren

Het Zaantheater heeft een centrale ligging aan de Zaan in Zaandam en is eenvoudig te bereiken met de auto, het OV of de fiets. Je kunt gebruik maken van de parkeergarage van het Zaantheater of diverse parkeergelegenheden op loopafstand.

Adres
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam
T: 075 6555 333
E: info@zaantheater.nl


Routebeschrijving

Met de auto
Het Zaantheater is goed te bereiken met de auto. Let op, elke dag tussen 12.00 en 18.00 uur (donderdagen tot 21.00 uur) is het Zaantheater niet bereikbaar met de auto via de Czaar Peterstraat. Dit in verband met pollers (beweegbare paaltjes) ter hoogte van de Zilverpadsteeg. Je kunt dan het beste navigeren via de Peperstraat. Plan je reis via Google Maps.

Met de trein
Het Zaantheater is met 15 minuten lopen eenvoudig bereikbaar vanaf station Zaandam. Plan je reis met de trein. Loop vanaf het station richting Centrum de winkelstraat in (Gedempte Gracht). Loop deze winkelstraat helemaal uit en ga vóór de brug rechtsaf. Recht voor je uit zie je de Dam met midden op de Dam het standbeeld van Czaar Peter. Als je bij het standbeeld de weg naar links vervolgt zie je het Zaantheater aan je rechterhand liggen.

Met de bus
Met verschillende buslijnen kun je naar de halte Gedempte Gracht in het centrum van Zaandam. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar het Zaantheater. Plan je reis met het openbaar vervoer.

Met de fiets
Kom je met de fiets? Dan kun je hier je fiets stallen: Fietsenstallingen 

Parkeren

Parkeren kan in de parkeergarage van het Zaantheater, Q-Park parkeergarage Rozenhof en op het parkeerterrein op de Burcht. 

Parkeergarage Zaantheater
Het Zaantheater heeft een eigen parkeergarage. Bij de portier kun je na afloop van de voorstelling een uitrijkaart kopen voor € 6 per avond. NB: de parkeergarage van het Zaantheater heeft een hoogte van max. 1.90m.

Parkeerterrein de Burcht
Ook kun je je auto parkeren op parkeerterrein de Burcht en vanaf daar via de Wilhelminabrug naar het Zaantheater oversteken. Hier geldt betaald parkeren.

Q-Park parkeergarage Rozenhof
Het Zaantheater verkoopt ook uitrijkaarten voor Q-park parkeergarage De Rozenhof. Waardekaarten voor de Rozenhof kun je na afloop van de voorstelling bij de portier kopen voor € 6 per avond met een maximum parkeertijd van 4 uur. Parkeer je langer dan 4 uur, dan dien je bij te betalen bij de betaalautomaat van de Rozenhof (dit is het geval bij lange voorstellingen, en als je van tevoren gaat eten).

Let op: als je op straat parkeert dan is de maximale parkeerduur 1,5 uur. Parkeer dus in een van de parkeergarages om een bekeuring te voorkomen.