Zaantheater Voorkant Barthomburg

Bereikbaarheid & parkeren

*Kom je op 4 mei naar het Zaantheater, lees dan onderaan de pagina hoe je moet rijden.

Het Zaantheater heeft een centrale ligging aan de Zaan in Zaandam en is eenvoudig te bereiken met de auto, het OV of de fiets. Je kunt gebruik maken van de parkeergarage van het Zaantheater of diverse parkeergelegenheden op loopafstand.

Adres
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam
T: 075 6555 333
E: [email protected]

Adres Parkeergarage Zaantheater: Hogendijk 5, Zaandam, NH 1506 AC

Routebeschrijving

Met de auto
Het Zaantheater is goed te bereiken met de auto. Let op, elke dag tussen 12.00 en 18.00 uur (donderdagen tot 21.00 uur) is het Zaantheater niet bereikbaar met de auto via de Czaar Peterstraat. Dit in verband met pollers (beweegbare paaltjes) ter hoogte van de Zilverpadsteeg. Je kunt dan het beste navigeren via de Peperstraat. Plan je reis via Google Maps. Wil je liever een uitgeschreven routebeschrijving? Download hier de uitgebreide routebeschrijving.

Met de trein
Het Zaantheater is met 15 minuten lopen eenvoudig bereikbaar vanaf station Zaandam. Plan je reis met de trein. Loop vanaf het station richting Centrum de winkelstraat in (Gedempte Gracht). Loop deze winkelstraat helemaal uit en ga vóór de brug rechtsaf. Recht voor je uit zie je de Dam met midden op de Dam het standbeeld van Czaar Peter. Als je bij het standbeeld de weg naar links vervolgt zie je het Zaantheater aan je rechterhand liggen.

Met de bus
Met verschillende buslijnen kun je naar de halte Gedempte Gracht in het centrum van Zaandam. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar het Zaantheater. Plan je reis met het openbaar vervoer.

Met de fiets
Kom je met de fiets? Dan kun je hier je fiets stallen: Fietsenstallingen 

Download hier de uitgebreide routebeschrijving.

Parkeren 

Parkeergarage Zaantheater
Het Zaantheater heeft een eigen parkeergarage. Bij de portier kun je na afloop van de voorstelling een uitrijkaart kopen voor € 6,50 per avond. NB: de parkeergarage van het Zaantheater heeft een hoogte van max. 1.90m.

Parkeerterrein de Burcht
Ook kun je je auto parkeren op parkeerterrein de Burcht en vanaf daar via de Wilhelminabrug naar het Zaantheater oversteken. Hier geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 9.00 - 23.00 uur. Er geldt een uurtarief van €2,85 per uur. Een dagkaart kost € 7.

Q-Park parkeergarage Rozenhof
Het Zaantheater verkoopt geen uitrijkaarten voor Q-park parkeergarage De Rozenhof. Uitrijkaarten kunnen worden gekocht bij de betaalautomaat van Q-park De Rozenhof zelf.

Let op: als je op straat parkeert dan is de maximale parkeerduur 2 uur. Parkeer dus in een van de parkeergarages om een bekeuring te voorkomen.

*Let op!

In verband met de dodenherdenking bij het monument in het Plantsoen van het Verzet aan de A.F. de Savornin Lohmanstraat is het Zaantheater tussen 19.30 en 21.00 uur niet bereikbaar via de Peperstraat en de A.F. de Savornin Lohmanstraat. Omrijden kan via de Zuiddijk, langs de Burcht en dan de Wilhelminabrug over naar het Zaantheater.

Kom je vanaf het Prins Bernhardplein? Rijd dan helemaal door naar de Wibautstraat, sla vlak voor het eind van deze weg rechtsaf de Pieter Jelles Troelstralaan in. Rijd deze straat door en sla dan rechtsaf de Zuiddijk op. De Zuiddijk blijf je helemaal volgen tot aan de Burcht en daar kun je dan de Wilhelminabrug over naar het Zaantheater.

Kom je vanaf de Thorbeckeweg? Sla dan bij het stoplicht rechtsaf en het volgende stoplicht linksaf de Pieter Jelles Troelstralaan in. Rijd deze straat door en sla dan rechtsaf de Zuiddijk op. De Zuiddijk blijf je helemaal volgen tot aan de Burcht en daar kun je dan de Wilhelminabrug over naar het Zaantheater.

Kom je vanaf de Dr. J.M. den Uylbrug? Sla dan bij het stoplicht linksaf en het volgende stoplicht ook linksaf de Pieter Jelles Troelstralaan in. Rijd deze straat door en sla dan rechtsaf de Zuiddijk op. De Zuiddijk blijf je helemaal volgen tot aan de Burcht en daar kun je dan de Wilhelminabrug over naar het Zaantheater.

Tip! Geef in je navigatie aan dat je wilt rijden naar het Zaantheater met als tussenstop de Zuiddijk.

Kom je vanaf de Provincialeweg? Rijd dan richting TotalEnergies Express Zaandam en sla af richting de Hogendijk. Vervolg de weg en sla linksaf richting Czarinastraat en sla dan rechtsaf naar Czaar Peterstraat. Sla vòòr het Zaantheater af naar rechts om de parkeergarage te betreden of rijdt door over de Wilhelminabrug en parkeer op de Burcht.

De pollers op de Czaar Peterstraat en op de Beatrixbrug gaan omlaag na 18:00 uur.

Wegafsluiting 4 Mei