Dinsdagmiddagteam Stemmen

Zaanse zestigplussers beslissen wat er in het Zaantheater te zien is

Afgelopen week was het zover. Het dinsdagmiddagteam, bestaande uit acht Zaanse zestigplussers, hielpen de programmeurs van het Zaantheater tijdens spannende stemrondes met het kiezen van middagvoorstellingen voor seizoen 2023-2024. Dit team bestaat nu zo’n tien jaar en voor Chris de Mey (75 jaar) was het de eerste keer dat hij meestemde.

“Ik vind het bijzonder dat het Zaantheater haar bezoekers op deze manier laat meebeslissen van wat er op het podium te zien is,” vertelt Chris enthousiast. Hij was al fervent bezoeker van het Zaantheater en sinds februari is hij lid van het dinsdagmiddagteam. Het Zaantheater was het eerste theater van Nederland dat op deze manier bezoekers zelf laat programmeren. En het concept is nog steeds een groot succes. Teamleden bezoeken alvast voorstellingen van een longlist, schrijven verslagen of lezen zich in over de artiesten. Tijdens de stemronde deze week overtuigden zij elkaar en de programmeurs van wel of niet boeken voor het nieuwe seizoen. 

Middagvoorstellingen vanaf 13 december weer met soep en saucijzenbroodjes
Al tien seizoenen organiseert het Zaantheater het befaamde ‘Theater op de dinsdagmiddag’. Een theatermiddag voor iedereen die graag ’s middags voorstellingen bezoekt. Chris vertelt: “De sfeer op deze middagen is erg gezellig. Als lid van het team verwelkom ik bezoekers bij de ingang. We maken graag een praatje met elkaar.” Vanaf aankomende dinsdag 13 december kan na het optreden van zangeres Denise Jannah en bij de volgende dinsdagmiddagvoorstellingen weer soep en saucijzen- of kaasbroodjes worden besteld. Onder het genot van een drankje en een hapje kunnen bezoekers zo gezellig napraten. Dat is ook leuk voor iedereen die alleen naar een voorstelling komt.

Huiskamer van de stad
Het Zaantheater is naast theater óók de Huiskamer van de stad. Een plek waar bezoekers zich thuis voelen en elkaar voor of na een voorstelling kunnen ontmoeten. Met initiatieven als ‘Samen uit’ en ‘Theater op de middag’ bevordert het Zaantheater deze ontmoetingen. Op 19 februari zal voor het eerst het festival ZIN! worden georganiseerd in het Zaantheater. Een spectaculair festival speciaal voor Zaanse zestigplussers en alle anderen die van cultuur houden.

Eerstvolgende middagvoorstellingen
De selectie van de voorstellingen voor het nieuwe seizoen worden later bekend gemaakt. Dit seizoen zijn er ook veel verrassende en mooie middagvoorstellingen te bezoeken.

Zo 18 dec – 14.00 uur Het Zwanenmeer
Di 24 jan – 14.00 uur Céline Janssen - Opera voor Dummies
Di 7 feb – 14.00 uur Julika Marijn - In de schaduw van Rembrandt
Di 21 feb - 14.00 uur René Mioch - Films en sterren in het theater

Voor iedereen die van een gewone middag een theatermiddag wil maken, kijk hier voor alle middagvoorstellingen. Wil je meer weten  over ‘Samen uit’ kijk dan hier. En hier vind je meer informatie over het nieuwe festival ‘ZIN!’