BEWERKT MELEK Foto's Volle Foyer En Stoelen Muze Fotograaf Yasmine Hamouda (4) (1)
Foyer Zaantheater Fotograaf Yasmine Hamouda (3) Web

Schuif aan bij Samen uit

Voor theaterliefhebbers die alleengaand zijn en liever samen met iemand naar een voorstelling gaan, heeft het Zaantheater dé oplossing; Schuif aan bij Samen uit. Dit seizoen zijn er nog meer voorstellingen dan in voorgaande jaren geselecteerd om samen-alleen op stap te gaan en alleengaanden kunnen bij diverse gastvrouwen en gastheren aanschuiven.

“Samen zijn is in de afgelopen tijd een stuk minder vanzelfsprekend geweest dan we voorheen gewend waren. En we weten als geen ander hoe belangrijk het is om met elkaar iets te kunnen ondernemen. Daarom gaan we Samen uit verder uitbreiden,” vertelt Angelique Finkers, directeur van het Zaantheater. “Of je nou jong of wat ‘minder jong’ bent, ik hoop zoveel mogelijk alleengaande Zaankanters te laten meegenieten van de gezelligheid én al het moois dat ons theater te bieden heeft.”

Samen uit
Het concept is eenvoudig maar doeltreffend. Gedurende het seizoen selecteert het Zaantheater heel diverse voorstellingen in zowel de grote als in de kleine zaal, om met elkaar naar toe te gaan. Voor elke editie wordt een leuke Zaankanter uitgenodigd om gastvrouw of gastheer te zijn die avond. Als je daar zin in hebt kun je aan deze tafel aanschuiven. Heb je na afloop nog geen zin om naar huis te gaan? Of wil je nog napraten over wat je hebt gezien en beleefd? De gastheer of gastvrouw drinkt graag samen met alle gasten van Samen uit een glaasje. Wellicht komen ook de artiesten een praatje maken.

Hoe werkt het?
Meedoen is eenvoudig. Koop een kaartje voor een voorstelling waarbij een Samen uit wordt georganiseerd. Je kiest dus zelf de rang en zitplaats naar keuze. Vanaf een uur voor aanvang staat de koffie klaar bij de Samen uit-tafel in de foyer. Je hoeft je niet vooraf op te geven en er worden geen extra kosten in rekening gebracht; deelname aan Samen uit is gratis.

Wanneer zijn de eerst volgende 'Samen uit'-voorstellingen?
28 februari 2023
 
Igone de Jongh - Zin in Liefde | Gastvrouw: Natascha Stroo

3 maart 2023
Candy Dulfer - More Sax, Candy & Rock-'n-Roll | Gastvrouw: Rubia Enser

28 maart 2023
The Front Porch Sessions - Niki Jacobs, Ivo Dinkelaar en Emile Visser | Gastvrouw Manja Markies

15 april 2023
Lenette van Dongen Dat Doet Ze Anders Nooit | Gastvrouw: Sandra Moelchand

22 april 2023
Deng Boy Halloo | Gastvrouw: Rubia Enser

29 april 2023
The Francis & Dominic Show - Francis van Broekhuizen en Dominic Seldis | Gastvrouw: Manja Markies

12 mei 2023
Tania Kross - Van Curaçao tot Concertgebouw | Gastvrouw: Rubia Enser

17 mei 2023
Scapino Ballet Rotterdam X RIDCC Two Tales | Gastvrouw Manja Markies

26 mei 2023
Gerard Alderliefste Une Belle Histoire | Gastvrouw: Natascha Stroo

Over de gastheren en gastvrouwen

Manja Markies
is textiele vormgever en doceerde jarenlang beeldende vakken in het onderwijs. Manja kijkt er naar uit om gastvrouw te zijn. Manja: “Ik vind het heel leuk om met mensen een praatje te maken zowel over theater als over hun huis, vakanties en hobby’s. Ik hoop een vertrouwd hoekje in de foyer te creëren, zodat alleengaanden echt zin hebben om bij mij aan te schuiven.”

Natascha Stroo als raadslid. Ze is zeer geïnteresseerd in voorstellingen met een maatschappelijk thema. Natascha: “Ik ben ook alleengaand en begrijp dat het lastig kan zijn om alleen naar het theater te gaan. Het is fijn om over een voorstelling samen na te kunnen praten en wie weet ontstaan er zo wel nieuwe vriendschappen,” zegt Natascha.

Rubia Enser was jarenlang juf en is nu lid van het dinsdagmiddagteam van het Zaantheater waarvoor zij verschillende voorstellingen programmeert. Zij vindt niks leuker dan mensen een leuke en gezellige avond te bezorgen.

Sandra Moelchand is initiatiefnemer van het Zaanse Samen is leuk. Zij onderneemt graag samen met alleengaanden leuke dingen.

Angelique Finkers is directeur van het Zaantheater. Angelique: "Ook ik ben bij een aantal voorstellingen graag je gastvrouw, omdat ik er enorm naar uit zie om zoveel mogelijk alleengaande Zaankanters te laten genieten van de gezelligheid en al het moois dat ons theater te bieden heeft.”