BEWERKT MELEK Foto's Volle Foyer En Stoelen Muze Fotograaf Yasmine Hamouda (4) (1)
Foyer Zaantheater Fotograaf Yasmine Hamouda (3) Web

Schuif aan bij Samen uit

Voor theaterliefhebbers die alleengaand zijn en liever samen met iemand naar een voorstelling gaan, heeft het Zaantheater dé oplossing; Schuif aan bij Samen uit. Dit seizoen zijn er nog meer voorstellingen dan in voorgaande jaren geselecteerd om samen-alleen op stap te gaan en alleengaanden kunnen bij diverse gastvrouwen en gastheren aanschuiven.

“Samen zijn is in de afgelopen tijd een stuk minder vanzelfsprekend geweest dan we voorheen gewend waren. En we weten als geen ander hoe belangrijk het is om met elkaar iets te kunnen ondernemen. Daarom gaan we Samen uit verder uitbreiden,” vertelt Angelique Finkers, directeur van het Zaantheater. “Of je nou jong of wat ‘minder jong’ bent, ik hoop zoveel mogelijk alleengaande Zaankanters te laten meegenieten van de gezelligheid én al het moois dat ons theater te bieden heeft.”

Samen uit
Het concept is eenvoudig maar doeltreffend. Gedurende het seizoen selecteert het Zaantheater heel diverse voorstellingen in zowel de grote als in de kleine zaal, om met elkaar naar toe te gaan. Voor elke editie wordt een leuke Zaankanter uitgenodigd om gastvrouw of gastheer te zijn die avond. Als je daar zin in hebt kun je aan deze tafel aanschuiven. Heb je na afloop nog geen zin om naar huis te gaan? Of wil je nog napraten over wat je hebt gezien en beleefd? De gastheer of gastvrouw drinkt graag samen met alle gasten van Samen uit een glaasje. Wellicht komen ook de artiesten een praatje maken.

Hoe werkt het?
Meedoen is eenvoudig. Koop een kaartje voor een voorstelling waarbij een Samen uit wordt georganiseerd. Je kiest dus zelf de rang en zitplaats naar keuze. Vanaf een uur voor aanvang staat de koffie klaar bij de Samen uit-tafel in de foyer. Je hoeft je niet vooraf op te geven en er worden geen extra kosten in rekening gebracht; deelname aan Samen uit is gratis.

Over de gastheren en gastvrouwen
Manja Markies is textiele vormgever en doceerde jarenlang beeldende vakken in het onderwijs. Manja kijkt er naar uit om gastvrouw te zijn. Manja: “Ik vind het heel leuk om met mensen een praatje te maken zowel over theater als over hun huis, vakanties en hobby’s. Ik hoop een vertrouwd hoekje in de foyer te creëren, zodat alleengaanden echt zin hebben om bij mij aan te schuiven.”

Rubia Enser was jarenlang juf en is nu lid van het dinsdagmiddagteam van het Zaantheater waarvoor zij verschillende voorstellingen programmeert. Zij vindt niks leuker dan mensen een leuke en gezellige avond te bezorgen.

Schuif aan bij Samen uit