Dcd3a2f2 2437 437D A4c5 4C97333fd48f

Zaans Zilver treedt op met 'Perrongeluk' tijdens het festival ZIN

Festival ZIN is een nieuw, gratis toegankelijk festival in het Zaantheater speciaal voor Zaanse 60-plussers. Op zondag 19 februari presenteren Zaanse culturele organisaties zich om te laten zien wat het brede aanbod in Zaanstad is aan culturele cursussen, creatieve workshops, vrijwilligerswerk en nog veel meer. Zaans Zilver, de talentenjacht voor 60-plussers, verzorgt maar liefst met drie verschillende optredens op het festival. Jürgen Theuns is regisseur van de voorstelling 'Perrongeluk'. 

Wie is Jürgen Theuns?
Jürgen (46) is regisseur bij Zaans Zilver, dat getalenteerde zestigplussers in de Zaanstreek begeleidt richting een podiumpresentatie, een initiatief van het Zaantheater en kunstencentrum FluXus.

Waar gaat ‘Perrongeluk’ over?
“Tijdens ZIN verzorgt Zaans Zilver een Café Chantant, een kooruitvoering  en de kleinkunstvoorstelling ‘Perrongeluk’. De voorstelling gaat over een groep mensen die elkaar ontmoeten op het perron van de trein naar Berlijn. Terwijl ze op de trein wachten laten de acht spelers ontmoetingen zien, gedichten horen, ze zingen liedjes, spelen zelfgeschreven muziek. De groep heeft alles zelf bedacht, sommige elementen zijn zelfs door improvisatie tot stand gekomen. Vanuit het niets met een groep een voorstelling maken is het allermoeilijkste wat er is. ”

60-plussers doen volop mee 
“Sinds een jaar werk ik met Zaans Zilver en ik vind het geweldig om te doen. Ik ga iets bedachtzamer met de spelers te werk dan dat ik met jongeren doe. Ik laat iemand bijvoorbeeld niet hard over het podium rennen terwijl hij een monoloog houdt. Tegelijkertijd is voor mij het ‘label’ ouderen komen te  vervallen sinds ik met deze groep werk. Dit zijn juist mensen die heel veel willen, kunnen en doen.”

Waar kijk je naar uit?
“Ik kijk uit naar het moment waarop de groep ‘Perrongeluk’ heeft opgevoerd in het Zaantheater tijdens festival ZIN en we elkaar daarna kunnen omhelzen. Voor een optreden ben ik vaak zenuwachtiger dan de mensen op het podium. Als regisseur moet je de voorstelling dan helemaal los laten, dat is best spannend. Daarna is er het moment van ontlading en van ‘We hebben dit maar mooi gedaan met elkaar!’ “

Meer informatie over ZIN vind je hier.