Zaantheater Seizoensopening24 Website Header Nieuw 3

Het nieuwe theaterseizoen staat op het punt te beginnen

Nu de zomervakantie voorbij is, staat het nieuwe theaterseizoen weer voor de deur. Hoogtijd voor het Zaantheater om die deuren weer te openen voor publiek en de Zaankanters te trakteren op een prachtig en divers aanbod theatervoorstellingen. Kom lachen bij bekende namen als Najib Amhali, Claudia de Breij of Theo Maassen. Ontdek nieuw cabarettalent zoals Tobi Kooiman, Yunus Aktas of Sezgin Güleç in de Kleine zaal. Laat je meevoeren door de geweldige acrobatische kunsten van Gravity & Other Myths óf dans zelf op de dansvloer tijdens de Saturday Night Fever-avonden.

Natuurlijk is ook dit jaar weer genoeg te doen voor de jonge bezoekers tijdens de leukste jeugdvoorstellingen en festivals (Kinderboekenweekfeest of het Prentenboekjesfestival)! Of wil je graag naar een voorstelling, maar wil je liever niet alleen of bezoek je graag juist in de middag het theater? Ook daar hebben ze aan gedacht met speciale events en matineevoorstellingen.

Wat is er zoal te doen in de eerste maand?
Op zondag 8 september 2024 draagt beeldend kunstenaar Rob Cerneus jr. om 16.00 uur het stokje over aan de Mexicaans-Nederlandse Carlos Acosta voor de invulling van een nieuwe expositie met spraakmakende kunstwerken in de foyers van het Zaantheater. Toegang tot deze opening is gratis, graag van tevoren aanmelden via Zaantheater.nl.

Met een knaller van drie uitverkochte zalen wordt het theaterseizoen officieel geopend, door niemand minder dan Najib Amhali. Naast Najib zijn er nog meer artiesten en voorstellingen te bewonderen in de eerste weken van het seizoen. Zo is er direct veel muziek. Denk aan deelnemer aan de Beste Zangers (2021) Anneke van Giersbergen, die in de eerste week een bijzonder theaterconcert geeft, waarin ze harde gitaarnummers in een prachtige semi-nieuw klassieke bewerking zingt, nemen Syb van der Ploeg en Maarten Peters je mee naar het beste van Simon & Garfunkel en komt de Phil Bee Cockerband heel dicht bij de echte Joe Cocker.

Of wat dacht je van een avond met komische zwaargewichten Peter Heerschop en Peter Blok in het toneelstuk Een man een man, operazangeres Francis van Broekhuizen in de sprookjesopera Piratenkoningin (8+) of een trip down memorylane met A Spice Girls Tribute van Totally Spice of de hitmusical Saturday Night Fever? En zo heeft het hele seizoen zich gevuld met grote namen, bekende musicals en misschien enkele parels om te ontdekken.

Kortom, je (nieuwe) favoriete artiesten zie je dit seizoen in het Zaantheater!

Eten en drinken in het Zaantheater
Wil je voorafgaand aan de voorstelling onbezorgd genieten van een heerlijk diner? Dat kan in het ZaanTheaterrestaurant. Met elke maand een nieuw menu vol heerlijke streek- en seizoensproducten worden de bezoekers al vooraf aan de voorstelling goed verzorgd!

Als je je theaterbezoek helemaal aan wil kleden, bestel dan een van de pauze- of nagenietarrangementen. De naam zegt het al, geniet in de pauze of na de voorstelling van een heerlijk drankje en borrelplank, zonder dat je hier speciaal voor in de rij hoeft te staan!

In de middag naar de voorstelling, dat kan!
Het is inmiddels een begrip in het Zaantheater: Theater op de dinsdagmiddag. Er is een prachtig aanbod door het speciale Dinsdagmiddag-team samengesteld. Boek je meer dan 6 voorstellingen of meer in deze serie, dan ontvang je ook nog eens een leuke korting op je tickets! Naast de dinsdagmiddag, zijn er ook op de zondagen regelmatig matinees in de reguliere programmering te vinden.

Korting op dans
Het Zaantheater biedt dit seizoen ook een mooi podium aan dans. Maak kennis met dit veelzijdige genre, boek minimaal drie dansvoorstellingen uit de Zin in dans-bundel en ontvang 15% korting per voorstelling. Meer informatie over de korting en andere kortingen vind je hier.

Theater is voor jongeren helemaal niet zo duur
Het idee bestaat soms dat theater duur is. Maar dat hoeft in het Zaantheater helemaal niet. Vaak is er bij een voorstelling een speciale jongerenprijs t/m 21 jaar. Maar hou je wel van een experiment en een last-minute beslissing… Dan kun je bij het Zaantheater op de dag zelf een last-minute ticket kopen met maar liefst 50% korting op de nog beschikbare tickets. Zelfs als je 29 jaar bent, want deze actie geldt voor iedereen tot 30 jaar!

Parkeergarage van het Zaantheater is ook weer open
In de zomer is er hard gewerkt in de parkeergarage onder het Zaantheater. De garage ziet er weer stralend uit en kan overdag en in de avond weer door iedereen (ook als je niet het theater bezoekt) gebruikt worden.