Raad van Toezicht

Stichting Zaantheater wordt binnen de richtlijnen Code Cultural Governance bestuurd door middel van het RvT-model.

Christien Kalteren (1958) is eigenaar en consultant van CEK-Privacy; daarvoor werkte zij ruim 27 jaar bij de Intrum Group laatstelijk als Legal Director en directeur van Intrum Data Center BV. Daarnaast is zij 12 jaar Raadslid geweest in de Gemeente Zaanstad.

Nevenfunctie(s):

  • Lid Bezwaren Commissie Amsterdams Fonds voor de Kunsten
  • Lid Raad van Commissarissen Tinteltuin BV
  • Lid Raad van Toezicht Stichting Monumentenwacht Services Noord-Holland

Dick Emmer (1964) is gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Zwolle. Van 2014 tot medio 2017 was hij wethouder in Zaanstad met de portefeuille Financiën, Onderwijs, Duurzaamheid en Cultuur. Daarvoor was hij werkzaam als ambtenaar in diverse functies bij de gemeenten Zaanstad, Purmerend en Velsen.

Sicco Timmerman (1965), penningmeester, is zelfstandig adviseur/interim & projectmanager voor PlanZuid. PlanZuid adviseert over vastgoed op het snijvlak van wonen, zorg en welzijn. Van 2014-2016 was Timmerman directeur van Woonbedrijf Dudok in Hilversum. Hij heeft veel toezichthoudende ervaring opgedaan bij diverse organisaties in de culturele sector, onderwijs, zorg en volkshuisvesting, altijd met als portefeuille Financiën.

Nevenfunctie(s):

  • Lid Raad van Toezicht Nimeto, Utrecht
  • Lid Raad van Toezicht Tellus, Den Helder
  • Lid Raad van Toezicht Warande, Zeist
  • Bestuurslid Spurd, Purmerend
  • Bestuurslid NDSM-loods, Amsterdam

Dorien van Londen (1966) is Zakelijk Directeur van Oranjewoud Festival en filmrechten-agent bij Van Londen Advies & management (VLAM). Eerder was zij als directeur en oprichter van het agentschap Shared Stories (onderdeel van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep) verantwoordelijk voor vertaal- , theater- en filmrechten van Nederlandse schrijvers. Daarvoor heeft zij gewerkt bij Muziekcentrum Vredenburg, Universal Music als directeur van de divisie Classics & Jazz alsook bij KPMG Ebbinge en Muziekcentrum Nederland. Als zelfstandig ondernemer werkte Van Londen eerder o.a. voor opdrachtgevers als het Metropole Orkest, Bureau Promotie Podiumkunsten en diverse platenmaatschappijen.

Micha Wijngaarde (1972) is oprichter van Wijngaarde & Partners, een bureau van ongeveer 8 man. Zij richten zich op (vastgoed)projecten die de stad mooier en weerbaarder maken.
Sinds 2018 is Micha initiatiefnemer van de Diemerstudios (www.diemerstudios.nl), een plek waar talentvolle makers in de podiumkunsten zich kunnen ontwikkelen door het huren van repetitieruimte, dan wel deze makers een plek in de incubator kunnen verwerven.

Nevenfunctie(s):

  • Lid Bestuur Stichting SAIL Amsterdam en voorzitter Sail Sociëteit, ondernemerssociëteit gelieerd aan stichting SAIL.
  • Lid Raad van Commissarissen, lid vastgoedcommissie 2011-2015, voorzitter vastgoedcommissie 2016. Woningcorporatie Parteon (Zaanstad, 2011-2016).

 
ANBI-status
Voor de ANBI-status mag aan de bestuurders vacatiegelden worden toegekend binnen de maxima die daarbij horen. De bestuurders ontvangen deze gelden voor het bijwonen van de vergaderingen en voor de voorbereidingen en tussentijdse werkzaamheden.

Rooster van aftreden:
Dick Emmer (voorzitter); benoemd per 2017, eerste verlenging per 2021, tot uiterlijk 2025.
Dorien van Londen; benoemd per 2018, eerste verlenging per 2022, tot uiterlijk 2026.
Christien Kalteren; benoemd per 2020, eerste verlenging per 2024, tot uiterlijk 2028.
Sicco Timmerman; benoemd per 2022, eerste verlenging per 2026, tot uiterlijk 2030.
Micha Wijngaarde; benoemd per 2023, eerste verlenging per 2027, tot uiterlijk 2031.

Bekijk het Profiel van de Raad van Toezicht

Samenstelling Raad van Toezicht