20151004 Zaans Zilver Fotograaf Hans Geuzebroek (314)

Festival ZIN een nieuw, gratis toegankelijk cultuurfestival voor 60-plussers in het Zaantheater

Zondag 19 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur

Festival ZIN is een nieuw, gratis toegankelijk festival in het Zaantheater speciaal voor Zaanse 60-plussers. Op zondag 19 februari presenteren Zaanse culturele organisaties zich om te laten zien wat het brede aanbod in Zaanstad is aan culturele cursussen, creatieve workshops, vrijwilligerswerk en nog veel meer. In het hele gebouw kunnen bezoekers zich laten inspireren door presentaties, concerten, workshops en proeverijen. Het festival wordt georganiseerd door het Zaantheater en mede mogelijk gemaakt door gemeente Zaanstad en FluXus.

Breed aanbod voor 60-plussers
Zingen in een koor, met elkaar naar het theater gaan, schilderles volgen, vrijwilligerswerk doen of rocken met een band. Dat geeft het leven zin! En juist dat kon tijdens de coronaperiode allemaal niet meer. Nu het wel weer kan, maakt het Zaantheater het de actieve 60-plusser makkelijk door een festival te organiseren waarin je in een middag inzicht krijgt in wat er op cultureel gebied te beleven is in Zaanstad. Projectleider van ZIN, Liekje Welten: “We willen bij 60-plussers het vuurtje weer aanwakkeren om het huis uit te gaan en zich door kunst en cultuur te laten inspireren. Cultuur is wat het leven kleur geeft. We hopen met dit festival de drempel bij mensen weg te nemen om zich aan te melden voor bijvoorbeeld een cursus of vrijwilligerswerk en zo weer actief te worden.”

Veel te beleven tijdens ZIN
Tijdens ZIN presenteren de culturele organisaties zich op verschillende manieren. Samen laten ze zien, voelen, proeven, horen en zelfs ruiken wat er allemaal te doen is in Zaanstad. Tijdens ZIN is er in alle hoeken van het Zaantheater iets te beleven. Dus kom kijken en luisteren naar gloednieuwe optredens van Zaans Zilver – de talentenjacht voor 60-plussers, proef allerlei lekkers tijdens kookdemonstraties in theaterrestaurant MUZE, volg een fotografieworkshop van Fluxus, bezoek de talkshow over de kracht van kunst of leer je weg te vinden op internet in de Minibieb. En ga naar huis met de juiste adressen van die leuke workshop, het museum dat nog vrijwilligers zoekt of een koor waar je je kan aanmelden als lid.

Samen uit naar ZIN
Ook het Zaantheater presenteert tijdens ZIN de serie 'Theater op de Middag', vertelt over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen voor de schermen of backstage. Kom je alleen? Tijdens het festival wordt een ‘Samen uit’ georganiseerd waarbij een gastvrouw alleengaanden uitnodigt om samen van het festival te genieten, net als bij de ‘Samen uit’- voorstellingen bij theatervoorstellingen. Ontmoet andere 60-plussers en geniet van cultuur!

Meer informatie over ZIN vind je hier.