ZAANS ZILVER KOOR Verkleind

Daphne Groot schittert met Zaans Zilver koor tijdens festival ZIN

Daphne Groot treedt met haar Zaans Zilver koor als afsluiter op tijdens het festival ZIN. Dit is het gratis toegankelijke festival in het Zaantheater speciaal voor Zaanse 60-plussers dat op zondag 19 februari van 14:00 uur tot 17:00 uur plaatsvindt.

Wie is Daphne Groot?
Daphne Groot is geen onbekende in het Zaanse culturele leven: als zangeres, actrice, theatermaakster en zangdocente hebben veel Zaankanters haar al eens meegemaakt. Ze is zangdocente bij Fluxus, het centrum voor de kunsten in Zaanstad. “Ik geef les aan mensen van jong tot oud en vind alle leeftijden leuk om mee te werken. Zestigplussers hebben wel een extra warme plek in mijn hart. Hun authenticiteit en levenservaring in combinatie met de bijna kinderlijke opwinding als ze samen gaan zingen, vind ik erg leuk.”

Wat is het Zaans Zilver koor?
Zaans Zilver is een open podium voor getalenteerde 60-plussers, waaruit drie jaar geleden een projectkoor is ontstaan: het Zaans Zilver koor. Het is nu het derde seizoen dat het projectkoor bestaat. Sommige mensen zitten er vanaf het begin bij en anderen zijn dit jaar aangesloten. “De groep bestaat uit ervaren en minder ervaren zangers, van begin zestig tot eind zeventig jaar. Sommigen zingen ook als solist. Het is een enthousiaste en hechte groep die betrokken is bij elkaar, dat werkt heel fijn”, aldus Daphne Groot. Tijdens het festival ZIN is het Zaans Zilver koor de afsluiter: zondagmiddag om 16:40 uur treedt het koor op met vijf Beatles nummers in de grote zaal van het Zaantheater, en iedereen mag meezingen. De liedteksten zullen uitgeprint klaarliggen voor bezoekers.

Wat is voor jou de zin van het festival ZIN?
“Zestigplussers zijn een enorme doelgroep die nog van alles kunnen en willen. Je bent nooit te oud om je te ontplooien en om creatief te zijn. Ook ben je nooit te oud om naar een festival te gaan. Ik vind ZIN ook een sympathiek initiatief van het Zaantheater en Fluxus. Het is vrijblijvend, er zit geen druk op, maar het is wel heel uitnodigend. Het is belangrijk dat er zoiets bestaat voor deze groep mensen.”

Meer informatie over ZIN vind je hier.