PHOTO 2022 10 31 15 15 02 (00000004)

Alleengaand? Ga Samen uit in het Zaantheater met Rubia Enser

Alleengaand? Ga Samen uit in het Zaantheater met Rubia Enser

Voor theaterliefhebbers die alleengaand zijn en liever samen met iemand naar een voorstelling gaan, heeft het Zaantheater dé oplossing; Schuif aan bij Samen uit. Voor elke editie wordt een leuke Zaankanter uitgenodigd om als gastvrouw of gastheer te fungeren. Rubia Enser is één van hen.

Veel mensen in Zaandam kennen Rubia Enser wel. Ze werd geboren op Aruba, emigreerde op haar vijfde met haar familie naar Rotterdam en kwam in 1980 voor de liefde naar Zaandam. Vijfentwintig jaar lang was ze peuterjuf op een voorschool in Poelenburg. En nog altijd wordt ze op straat aangesproken door volwassenen die haar herkennen als hun juf Rubia en met haar op de foto willen. Ook heeft ze jarenlang met haar man en zus zowel in Zaandam als de rest van het land opgetreden als zangeres. Tegenwoordig kennen veel mensen haar als vrijwilliger van het Zaantheater.

Gastvrouw
Toen ze werd gevraagd om gastvrouw te worden van Samen uit, zei Rubia direct ‘ja’. Rubia: “Ik doe graag iets voor andere mensen. Op straat maak ik altijd een praatje met buurtgenoten van wie ik weet dat ze alleen zijn. Ook als ik haast heb maak ik daar tijd voor, want ik zie dat het mensen opvrolijkt.” Rubia hoopt dat veel alleengaanden bij haar aan zullen schuiven. “Sinds 2017 ben ik weduwe. Ik heb het geluk dat ik veel mensen ken die ook van theater houden. Maar als ik hoor dat mensen het spannend vinden om alleen naar het theater te komen, dan wil ik ze graag over de streep trekken.”

Samen uit
Het concept is eenvoudig, maar doeltreffend. Gedurende het seizoen selecteert het Zaantheater heel diverse voorstellingen in zowel de grote als in de kleine zaal, om met elkaar naar toe te gaan. Vanaf een uur voor aanvang staat de koffie klaar bij de Samen uit-tafel in de foyer. Gasten kunnen zowel voor aanvang als in de eventuele pauze en na de voorstelling aanschuiven om er samen een gezellige avond van te maken.

Hoe werkt het?
Meedoen is eenvoudig. Koop een kaartje voor een voorstelling waarbij Samen uit wordt georganiseerd. Je kiest dus zelf de rang en zitplaats naar keuze. Vanaf een uur voor aanvang staat de koffie klaar bij de Samen uit-tafel in de foyer. Je hoeft je niet vooraf op te geven en er worden geen extra kosten in rekening gebracht; deelname aan Samen uit is gratis.