Valentina Toth Wildbloei (C)Anne Van Zantwijk 17
Valentina Toth Wildbloei (C)Anne Van Zantwijk 57

Valentina Tóth

Wildbloei

  • Theater & Toneel

Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nadat ‘rising star’ Valentina Tóth door de Volkskrant werd uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023 is haar eerste avondvullende voorstelling Wildbloei door zowel NRC als de Volkskrant bekroond met een vijf sterren-recensie.

Wildbloei, een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en “over the top” one woman show verkent Valentina de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij.
Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy voert ze verschillende hysterische vrouwen ten tonele: onder andere een moordlustig geworden slachtoffer van de toeslagenaffaire, een body positive K3-sterretje en de Koningin van de Nacht passeren de revue, om uiteindelijk uit te komen bij Valentina zelf. Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze met Wildbloei haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.

Prijzen

€ 20,50 - € 20,50
Regulier
Rang 1 € 20,50
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Heeft een pauze: Nee
Ik wil: Cabarettalent in de kleine zaal, Nieuw talent, Jong, Humor

Recensies

Wildbloei is een unieke performance van het megatalent Valentina Tóth.

De Volkskrant

Valentina Tóth heeft een perfect debuutprogramma afgeleverd, een frisse wind in kleinkunstland, een wervelwind.

Theaterkrant

Een overweldigend debuut van cabaretier Valentina Tóth over ‘de hysterische vrouw’.

NRC