Web The African Mamas The Big Five Webbanner (C) Wim Lanser

The African Mamas

The Big Five

  • Muziek

The African Mamas brengen in hun nieuwe voorstelling een ode aan vijf bijzondere artiesten, The Big Five van de Zuid-Afrikaanse muziek. Mama Africa Miriam Makeba heeft op onnavolgbare wijze de muziek van Zuid-Afrika voor het voetlicht van de internationale muziek-arena gebracht. ‘Pata Pata’, ‘Malaika’, ‘The Click Song’, de lijst met hits is eindeloos. Natuurlijk hoort zij bij deze vijf.

Maar ook Brenda Fassie met hits als ‘Kuyoze Kuyovalwa’ en het emotionele ‘Too Late For Mama’. Na haar doorbraak als artiest is ze in de townships blijven wonen. Bushi Mlongo schreef vooral nummers over het dagelijks leven in Soweto en stond erom bekend blootvoets het podium te betreden. Hugh Masekela bracht heeft een groot gedeelte van zijn leven in ballingschap door, we kennen hem van zijn hits als ‘Stimela (Coal Train)’, ‘Don’t Go Lose It Baby’ en ‘Bring Him Back Home’. Last but not least het duo Letta Mbulu en Caiphus Semenya, met onsterfelijke nummers als ‘Nomalanga’ en ‘Not Yet Uhuru’.

The African Mamas nemen je mee op een reis door het Zuid-Afrikaanse muzieklandschap, waarin tal van verschillende muziekstijlen aan bod zullen komen. Met hun tomeloze energie en muzikaliteit maken The African Mamas van elke voorstelling een feest.

Lees meer

Prijzen

Regulier
Rang 1 Rang 2 Rang 3 Toprang
€35,00 €29,45 €20,95 €40,65
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Reacties

musicalnieuws.nl

"The African Mamas geven een onvergetelijk mooi concert."

Extra informatie:

Regie: Vincent van den Elshout
Met: Aveline Twala, Ntsiki Ndzume, Sthembiso Nkosi, Pamela Mpanza, Mapule Mathonsi, Nosipho Mtotoba, Aphiwe Dumeko & Melo Lesejane
Heeft een pauze: Nog niet bekend
Albert Heijnzaal Bestel

Diner & Arrangementen

Diner 2

Diner

Kom vooraf aan de voorstelling (bij een matinee na afloop voorstelling) zorgeloos dineren in ons restaurant met uitzicht over de Zaan.

Meer info

Misschien ook iets voor jou?

Anneke van Giersbergen

Heavy Strings

info & kaarten
Meer voorstellingen