Web Koning Krump © Sjoerd Derine

Koning Krump

Mark Kraan, Keja Klaasje Kwestro e.a.

  • Theater & Toneel

Koning Krump is een adembenemend koningsdrama met de adem van Fox breaking news. Ruk je los van talkshows, ‘Amerika-kenners’ en complottheorieën en verlekker je aan Shakespeareaanse machtswellust, liefde, satire en noodlot.

Tegen zijn verwachting wordt Krump gekozen tot koning. Hij voelt zich geliefd en wil zijn macht koste wat het kost behouden. Zijn vrouw Melania voelt onheil naderen. Krump wil de wereld onder controle houden en gaat daarvoor steeds verder.

Koning Krump is een koningsdrama in vijf bedrijven met de energie van een kickboksgala en de spanning van House of Cards. Filosofische verhandelingen afgewisseld met kluchtige slapstick. Bloederige moordpartijen gevolgd door romantische serenades. Vijf live afleveringen om in één avond te bingen; van de euforie van een verkiezingsoverwinning tot de duistere ondergang van een heerser die zijn grip op de realiteit verliest.

Dinsdag 5 november 2024 kiest Amerika haar nieuwe president. De harde strijd om het ambt, het gigantische mediacircus, de harde toon en polarisatie: je kan haast niet geloven dat het echt is. Toen Donald Trump in 2016 het verkiezingstoneel besteeg nam het spektakel toe. Zijn charisma en branie, zijn vrouwen, vertrouwelingen, tegenstanders en haters: allemaal inspiratie voor deze verzonnen, ronkende, muzikale theateravond over macht.

Lees meer

Prijzen

Regulier
Rang 1 Rang 2 Rang 3 Toprang
€29,50 €25,05 €18,25 €34,05
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Greg Nottrot
Met: Mark Kraan, Sigrid ten Napel, Marcel Osterop, Keja Klaasje Kwestro, Kiki van Deursen, Myrthe Huber, Charlie Panneman, Meike Derksen, e.a.
Heeft een pauze: Nog niet bekend
Albert Heijnzaal Bestel
  • NRC roept het NUT uit tot ‘gezelschap van het jaar’!

Diner & Arrangementen

Diner 2

Diner

Kom vooraf aan de voorstelling zorgeloos dineren in ons restaurant met uitzicht over de Zaan. 

Meer info

Misschien ook iets voor jou?

Een man een man

Peter Heerschop, Peter Blok en Jennifer Welts

info & kaarten
Meer voorstellingen