Web Engelenburcht Goldenpalace (C) Benvanduin Liggend (1)

Engelenburcht

Golden Palace

  • Theater & Toneel

Al meer dan twintig jaar maakt theatergezelschap Golden Palace theater over de absurde tragiek van het leven. Zo ook met Engelenburcht, een voorstelling over een zingende verpleegster die haar patiënten liefdevol naar een zorgzamere wereld gidst. De filmische atmosfeer en urgente thematiek van Engelenburcht maakten de voorstelling in 2022 tot een groot succes. Reden voor een reprise!

Engelenburcht speelt zich af in een verlaten sanatorium, waar een mysterieuze verpleegster zich bekommert om de verdwaalde zielen die aan de deur kloppen. Als de toestroom van mensen die zorg nodig hebben plotseling aanzwelt, dreigt zelfs de verpleegster te bezwijken. Tot er een wonder gebeurt…

Het onderzoek naar wat er bij mensen sluimert in het zoogdierbrein en borrelt in de onderbuik is voor het gezelschap een onuitputtelijke bron van inspiratie. Volgens de Volkskrant is Golden Palace “een meester in het fileren van culturen”. Voorstellingen van Golden Palace worden op de vloer gemaakt en ontstaan vanuit improvisaties met zo min mogelijk tekst. Waar theater tegenwoordig vaak talig en expliciet is, wil Golden Palace graag iets vertellen met de magische kracht van de fysieke verbeelding.

Lees meer

Prijzen

Regulier
Rang 1
€23,50
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Reacties

Theaterkrant

"Met Engelenburcht bewijzen Kuijpers en haar spelers zich als waarnemers van kwetsbare thematiek verpakt in fraai acteerwerk, bijgestaan door melancholisch maar toch strijdbaar voorwaartse liederen. Daarmee is de voorstelling een krachtig eerbetoon aan de zorg, het naderende einde en dat wat (lang niet altijd) volgt: een nieuw begin."

Het Parool

"Zonder expliciet te refereren aan de actuele Nederlandse situatie, is de voorstelling een reflectie op de in zijn voegen krakende zorg en hoelang we die als een gegeven hebben beschouwd. En ook op hoe de overbevraging van die zorg ertoe leidt dat de zorgzaamheid onder druk komt te staan. Met het evenwichtige toneelbeeld en de regie van Ingrid Kuijpers levert het filmische beelden op waarbinnen de alledaagse handelingen van de zorg iets poëtisch krijgen."

Extra informatie:

Regie: Ingrid Kuijpers
Met: Andrea Beugger, Laila el Bazi, Nora van Dartel, David Eeles, Tijn Luijben en Jesse Vissers
Heeft een pauze: Nog niet bekend
Ik wil: Language No Problem, Samen uit
Kleine Zaal
reprise
Bestel

Diner & Arrangementen

Theaterarrangement

Theater-arrangement

De hele avond zorgeloos genieten van je bezoek aan het Zaantheater doe je met het Theater-arrangement.

Meer info

Misschien ook iets voor jou?

Een man een man

Peter Heerschop, Peter Blok en Jennifer Welts

info & kaarten
Meer voorstellingen

Wil je graag naar de voorstelling, maar liever niet alleen?
Schuif dan vrijblijvend aan bij Samen uit! Op de avond van deze voorstelling staat er een uur voor aanvang een gastvrouw klaar je te ontvangen met een kopje thee of koffie. Je kunt vrijblijvend aansluiten. Ook in de pauze en na afloop is zij aanwezig om nog gezellig na te praten over de voorstelling. Meer informatie over Samen uit.

BEWERKT MELEK Foto's Volle Foyer En Stoelen Muze Fotograaf Yasmine Hamouda (4) (1)