Dis Order

Cat Smits Company

  • Theater & Toneel
Kleine Zaal Bestel
Meer Info

Poppenspel, fysiek spel, tekst, dans, schaduwspel, muziek, video, gelaagdheid en rakende thema’s zijn vaste ingrediënten van de voorstellingen van Cat Smits Company. Een radicale eerlijkheid die wordt verpakt in schuimrubberen sculpturen en poëtische beelden. Zo ook in Dis Order, waarin Cat Smits terugblikt op haar jeugd en het publiek meeneemt in de innerlijke strijd tussen licht en duisternis.

Ze was een leuk meisje dat braaf meedeed, ook wanneer dat niet goed voelde. Dat moet dan maar, dacht ze. En dat dacht ze veel te vaak. Ze noemt zichzelf een pleaser. Het stemmetje in haar hoofd dat ze Anna noemt, helpt haar in de situaties waar ze onder het mom van “dat moet dan maar” in verstrikt raakt. Maar die stem wordt steeds gemener en destructiever.

Dis Order is een psychodrama over eetstoornissen, geïnspireerd op dagboeken van Cat Smits en wetenschappelijk onderzoek van psychomotorisch therapeut dr. Marlies Rekkers, tot fictie gemaakt door Christine Otten. Het spel wordt gecombineerd met documentairebeelden van Sunny Bergman.

Lees meer

Prijzen

Regulier
Rang 1
€23,50
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Reacties

Theaterkrant

"Het fysieke, mooie spel over een gecompliceerde, getroebleerde binnenwereld en de ontluisterend nuchtere, vaak ook geestige documentaire input van Bergman vormen een boeiende combinatie die het stuk ver uittilt boven een rechttoe rechtaan egodocument."

Extra informatie:

Regie: Cat Smits
Met: Cat Smits
Heeft een pauze: Nog niet bekend
Ik wil: Mooie thema's, Avondje uit, Verrassend bijzonder
Kleine Zaal Bestel

Diner & Arrangementen

Theaterarrangement

Theater-arrangement

De hele avond zorgeloos genieten van je bezoek aan het Zaantheater doe je met het Theater-arrangement. 

Meer info

Misschien ook iets voor jou?

Een man een man

Peter Heerschop, Peter Blok en Jennifer Welts

info & kaarten
Meer voorstellingen