NIEUW 2425 TGM BV Vastgoed WEB

BV Vastgoed

Meeslepende komedie over geld, bedrog en wanhoop

  • Theater & Toneel

Op het makelaarskantoor BV Vastgoed  worden de medewerkers door de directie onderworpen aan een verkoopwedstrijd. De twee beste verkopers krijgen een bonus, de rest wordt ontslagen. Dit zorgt ervoor dat er een strijd ontstaat waarin alleen de sterkste overleeft. In scherpe, geestige dialogen wordt een wanhopige arena geschetst van mensen die worden gedwongen winnaars te zijn ten koste van verliezers.

Toneelgroep Maastricht brengt met BV Vastgoed een hedendaagse bewerking van David Mamet’s verfilmde klassieker Glengarry Glen Ross. Michel Sluysmans regisseert een topcast met o.a. Mark Rietman, Wendell Jaspers en Hanne Arendzen. Jibbe Willems maakt een gloednieuwe vertaling van deze zwarte komedie waarin mensen wanhopig strijden voor hun baan en bestaan in een wereld die draait om geld. Het toneelstuk werd bekroond met de Pulitzer Prize en ontving lovende recensies.

David Mamet schreef zijn stuk in 1982, aan het begin van het neoliberale tijdperk. Meer dan 40 jaar later loopt dat tijdperk op zijn laatste benen. In de vertaling van Jibbe Willems wordt BV Vastgoed een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die vastzitten in een wereld die ze zelf hebben helpen creëren. Een eenzame wereld die draait om geld, een lege wereld waarin egoïsme wordt beschouwd als een voorwaarde voor succes en altruïsme als een zwakte. Want wie niet eet, die wordt gegeten.

Na de theaterhits Augustus: Oklahoma (2024) en De Kersentuin (2023) regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker.  

Lees meer

Prijzen

Regulier
Rang 1 Rang 2 Rang 3 Toprang
€32,50 €27,45 €19,75 €37,65
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Michel Sluysmans
Met: Mark Rietman, Hanne Arendzen, Wendell Jaspers, Myrthe Huber, Rogier in ’t Hout, Ozan Aydogan, Paul Slangen/Michel Sluysmans
Heeft een pauze: Nog niet bekend
Albert Heijnzaal Bestel

Diner & Arrangementen

Diner 2

Diner

Kom vooraf aan de voorstelling zorgeloos dineren in ons restaurant met uitzicht over de Zaan.

Meer info

Misschien ook iets voor jou?

Een man een man

Peter Heerschop, Peter Blok en Jennifer Welts

info & kaarten
Meer voorstellingen