Web Anneke Van Giersbergen Heavy Strings Liggend (C) Bullet Ray

Anneke van Giersbergen

Heavy Strings

  • Muziek

Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels ook al jaren solo zeer succesvol. Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ter ere van het 40-jarig bestaan van metalband Metallica vroeg talkshow M of Anneke ‘Nothing Else Matters’ met strijkkwartet wilde zingen. Arrangeur Ruud Peeters maakte een prachtige bewerking en het idee voor een nieuwe samenwerking was geboren. De anthems van Iron Maiden, de melodieuze rock van Foreigner, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en natuurlijk haar persoonlijke helden Mastodon, ze komen allemaal voorbij in prachtige semi-klassieke bewerkingen.

Dat ze een muzikale kameleon is, blijkt uit de samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, de IJslandse folkgroep Árstíðir en BLØF. Daarnaast horen miljoenen mensen jaarlijks haar stem in de Efteling-attractie Baron 1898. In 2019 werd Anneke onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Award als erkenning en waardering voor haar succes in het buitenland.

Begin 2021 verscheen haar openhartige soloalbum The Darkest Skies Are The Brightest. In najaar 2021 deed Anneke mee aan het populaire televisieprogramma Beste Zangers, waarin ze veel indruk maakte met haar interpretaties van de nummers. Met haar ode aan Kate Bush toerde ze in 2022 en 2023 uiterst succesvol langs de Nederlandse theaters. Trouw gaf het programma vier sterren.

Lees meer

Prijzen

Regulier
Rang 1 Rang 2 Rang 3 Toprang
€27,50 €23,45 €17,25 €31,65
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Met: Anneke van Giersbergen, Ruud Peeters, Joanna Czaj, Ewelina Peeters, Paloma Ortas & Stanislav Degtyarev
Heeft een pauze: Nog niet bekend
Albert Heijnzaal Bestel

Diner & Arrangementen

Diner 2

Diner | ZaanTheaterrestaurant

Kom vooraf aan de voorstelling zorgeloos dineren in ons restaurant met uitzicht over de Zaan. Geniet met elkaar van een heerlijk 3-gangen diner, vol seizoen- en streekproducten

Meer info

Misschien ook iets voor jou?

Anneke van Giersbergen

Heavy Strings

info & kaarten
Meer voorstellingen