Theater Rotterdam: Erik Whien

A Case for the Existence of God

A Case for the Existence of God is de eerste Nederlandse bewerking van een bejubelde voorstelling.  Erik Whien brengt een hartroerend pleidooi voor hoop, zélfs wanneer alles verloren lijkt. Tussen twee alleenstaande vaders zie je een onwaarschijnlijke vriendschap ontstaan. Ze hebben op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen, behalve dat ze beiden grandioos te grazen worden genomen door het leven. Die tegenslag is de basis voor een connectie waar misschien wel iets groots, of goddelijks, in verscholen ligt.

Beiden vechten voor de voogdij over hun dochters. De één kampt met geldproblemen, de ander met ingewikkelde adoptieprocedures. Beiden gaan na alle problemen uit het verleden, nu ook nog eens gebukt onder de voortdurende angst in hun vaderschap te mislukken. Ze onderzoeken hoe hoop te houden en de connectie aan te gaan wanneer teleurstelling hen bijna verlamt. “Must-see heartbreaker of a play,” schreef de New York Times over het stuk.

Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Erik Whien
Met: Emmanuel Ohene Boafo, Bram Suijker
Overige: Tekst: Samuel D. Hunter

Recensies

Erik Whien laat de stemmen van twee totaal verschillende mensen harmonisch klinken.

Volkskrant

Acteurs Emmanual Ohene Boafo en Bram Suijker excelleren.

NRC

Troostrijk theater in tijden van polarisatie.

Trouw

Vooraf eten in het ZaanTheaterrestaurant

Zin om voorafgaand aan deze voorstelling lekker te dineren? Dat kan weer! Ons restaurant heet voortaan ZaanTheaterrestaurant en serveert een heerlijk driegangenmenu dat maandelijks wisselt. Boek je tafel direct bij het kopen van je voorstellingskaarten. Heb je al kaarten voor deze voorstelling? Klik dan hier om een losse restaurantboeking te maken.

MUZE Restaurant Zaantheater