Theater Oostpool Voorstelling Toneel

Girls and Boys

Theater Oostpool met Hadewych Minis

  • Theater & Toneel

Girls and Boys is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje, maar het publiek ademloos achterlaat. De muzikale monoloog is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. NRC (*****) schrijft: Hadewych Minis levert een majeure prestatie.’ En Trouw (*****) ‘Girls and Boys verdient heel veel publiek’. Hadewych Minis won voor deze voorstelling de toneelprijs de Theo d'Or.

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending. Wat begint als een sprookje, eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Regisseur Daria Bukvić
Deze monoloog, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: ‘Girls & Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.’

Hadewych Minis
De indrukwekkende solovoorstelling Girls and Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen de tweede. In 2018 tourde ze met haar eigen voorstellingen langs clubs en theaters. Na de muzikale solo Minis Plus volgde in 2020 Hadewych doet de dames waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Daarnaast veroverde ze Nederland met haar deelname aan het AVROTROS-programma Maestro.

Albert Heijnzaal Bestel

Prijzen

€ 19,75 - € 37,65
Regulier
Rang 1 € 32,50
Rang 2 € 27,45
Rang 3 € 19,75
Toprang € 37,65
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Daria Bukvić
Met: Hadewych Minis
Overige: Dennis Kelly
Heeft een pauze: Nog niet bekend
Ik wil: Mooie thema's

Vooraf eten in het ZaanTheaterrestaurant

Zin om voorafgaand aan deze voorstelling lekker te dineren? Dat kan weer! Ons restaurant heet voortaan ZaanTheaterrestaurant en serveert een heerlijk driegangenmenu dat maandelijks wisselt. Boek je tafel direct bij het kopen van je voorstellingskaarten. Heb je al kaarten voor deze voorstelling? Klik dan hier om een losse restaurantboeking te maken.

MUZE Restaurant Zaantheater

Recensies

Hadewych Minis levert een majeure prestatie

NRC

Girls and Boys van Toneelgroep Oostpool verdient heel veel publiek

Trouw

Magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvić

Volkskrant

Hadewych Minis laat het publiek ademloos achter

Theaterkrant