De Spelersfederatie Voorstelling Toneel

The world according to Shakespeare

De Spelersfederatie i.s.m. de Theatertroep

*Deze voorstelling is geannuleerd. Bezoekers krijgen hier bericht over.*

Shakespeare schreef stukken voor alle lagen van de bevolking, waarbij hij geen onderscheid maakte tussen volksvermaak en intellectueel toneel. Dat werd het uitgangspunt voor schrijver Don Duyns om diens werk aan elkaar te smeden. In twee uur tijd brengt De Spelersfederatie een compilatie van toneelstukken van Shakespeare op de planken en maken ze van heel de wereld een podium en andersom. King Lear meets Romeo en Julia in het bos van Midzomernachtsdroom. Een avond om nooit te vergeten.

De Spelersfederatie baseert zich met haar voorstellingen op de aanpak van het Globe-theater ten tijde van het Elizabethaans theater. Wat William Shakespeare daar op de planken bracht, zou je grenzeloos toneel kunnen noemen. Toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen folly en serieux. Het werd bezocht door de koningin, door de werklui en de straatlopers. In onze nieuwe voorstelling The world according to Shakespeare storten ze zich met ongeëvenaarde gretigheid op het werk van Shakespeare.

In twee uur tijd brengt De Spelersfederatie een compilatie van stukken van Shakespeare op de planken en maken we van heel de wereld een podium en andersom. King Lear meets Romeo en Julia in het bos van Midzomernachtsdroom.

Schrijver Don Duyns leidt hen op een queeste naar het hart van het werk van de Britse bard. Een avond om nooit te vergeten, of zoals Hamlet gezegd zou kunnen hebben: ‘The rest is noise’.

Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Amira Duynhouwer
Met: Nicoline Raatgever, Kyrian Esser, Judith van den Berg, Patrick Duijtshoff, Elisabeth ten Have, Rosa Asbreuk, Bartel Jespers, Jonata Taal, Yahya Gaier
Overige: Tekst: Don Duyns

Recensies over de vorige voorstelling 'Moord met een grote M'

Kolderieke parodie op bestaande machtsstructuren

Theaterkrant

Het stuk ademt liefde voor het theater

Het Parool

'Moord met een grote M' is eigenlijk spelen en satire met de grote S

Telegraaf