Foto Lesley Geusebroek

Wij zoeken jongeren voor de nieuwe vrijwilligersflexpool!

In het nieuwe theaterseizoen start het Zaantheater met een jongeren flexpool (18-30 jaar). Voor deze flexpool is het Zaantheater op zoek naar jonge vrijwilligers. Lesley Geusebroek (30 jaar) is al jaren een enthousiaste vrijwilliger en voelt zich meer dan thuis in het Zaantheater.

In het Zaantheater treden het hele jaar door heel veel leuke artiesten, dansers, acteurs, zangers en cabaretiers op. Daar komen soms wel meer dan 800 bezoekers op af. En om hen te begeleiden naar hun plek en om tickets te scannen, is hulp nodig. Momenteel werken er zo’n zestig vrijwilligers in het Zaantheater. De bedoeling is om daar een flexpool van jonge vrijwilligers aan toe te voegen. Als vrijwilliger help je een paar keer per maand in het theater.

Een gevoel van thuis
Lesley (30 jaar en werkzaam als basisschool juf) werkt al zo’n zes jaar als vrijwilliger. Lesley: “Ik vind cultuur heel belangrijk en draag graag mijn steentje bij. Bovendien hou ik ervan om mensen te verwelkomen en ze een prettige theater ervaring te geven.” Voor Lesley is het Zaantheater een plek waar ze zich zowel als bezoeker als vrijwilliger thuis voelt. “Ik ben zelf echt een cultuurdier en het Zaantheater is voor mij een plek waar ik helemaal mezelf kan zijn.”

Avondje uit
Een groot voordeel van het vrijwilliger zijn vindt Lesley dat je heel vaak voor €3,60 een voorstelling mag bezoeken. Lesley: “Ik vind het heerlijk om hier op een doordeweekse avond vrijwilliger te zijn. Vooral als ik daarna ook nog een voorstelling bezoek. Het voelt niet als werk, meer als een avondje uit.” Ook vindt Lesley veel aansluiting met de andere vrijwilligers. “Het is heel gezellig. We drinken vaak met zijn allen wat voor of na de voorstelling.”

Lesley raadt vooral jongeren die van theater houden aan om zich aan te melden voor de flexpool. “Het vrijwilligerswerk staat top op je CV, je verrijkt jezelf door veel voorstellingen te zien en nieuwe mensen te leren kennen en je draagt ook nog eens je steentje bij.”

Aanmelden of meer info
Ben je enthousiast of wil je meer informatie? Mail dan naar yvangijn@zaantheater.nl. Dan spreekt ze graag met je af. Wil je samen met een groepje vrienden komen werken, meld je dan samen aan!