Theater Voor Iedereen Buurman En Buurman (1)

We starten weer met Theater voor iedereen

Het is zover, vandaag vervallen de maatregelen voor theaters. Dat moet gevierd worden en daarom start het Zaantheater weer met ‘Theater voor iedereen’. Een initiatief om mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar het theater te gaan, op mooie voorstellingen te trakteren. Gisteren en vandaag worden bijna tweehonderd kaarten weggegeven aan kinderen die tijdens de voorjaarsvakantie mee doen met de Zaanse Voorjaars Experience. Ook volwassenen ontvangen kaarten voor diverse voorstellingen via de wijkteams. De Noord-Hollandse makelaar Kuijs Reinder Kakes trakteert hen daarbij weer samen met verzekeraar NH1816 op pauzedrankjes. 

“Ga ik echt naar de Buurman & Buurman?” Kinderen die gisteren meededen aan de Zaanse Voorjaars Experience reageerden dolenthousiast toen ze de kaartjes ontvingen. “En ook de ouders begonnen spontaan te stralen toen ze aan hun kinderen konden vertellen dat ze deze voorjaarsvakantie naar de voorstelling ‘Buurman & Buurman gaan kamperen’ toe mogen,” vertelt Carlo de Vries. Carlo is verenigingsondersteuner van Sportbedrijf Zaanstad de organisator van de Zaanse Experience. Een project dat ervoor zorgt dat kinderen gratis kunnen meedoen aan zowel sportieve als aan culturele activiteiten in de schoolvakanties. “Vanmiddag krijgen de oudere deelnemers kaarten voor ‘Dolfje Weerwolfje de Musical’, ik ben benieuwd hoe zij zullen reageren,” zegt Carlo de Vries.

Einde van pauze
In november 2021 ging het Zaantheater van start met ‘Theater voor iedereen’. Helaas is het voor een grote groep mensen niet vanzelfsprekend om naar het theater te gaan. Daar wil het Zaantheater verandering in brengen. Via verschillende welzijnsorganisaties worden mensen getrakteerd op uiteenlopende voorstellingen. Om zo’n theaterbezoek extra feestelijk te maken geeft de Noord-Hollandse makelaar Kuijs Reinder Kakes samen met verzekeraar NH1816 iedere bezoeker een pauzedrankje. Toen eind december de lockdown inging en het Zaantheater de deuren moest sluiten, betekende dat jammer genoeg een voorlopige pauze voor het project.

Gelukkig gaat ‘Theater voor iedereen’ nu weer van start. Ook via de sociale wijkteams van Zaanstad zijn gisteren kaarten weggeven aan volwassenen voor de voorstelling ‘Let me in – Let me out’ van Percossa. In het najaar van 2021 hebben heel veel mensen genoten van ‘Theater voor iedereen’. Hopelijk gaan er dit jaar nog veel meer mensen genieten in het Zaantheater.