Juul En Jasmin Flapper

Twee Zaanse zussen spelen in de musical Alice in Wonderland

De twee Zaanse zussen Juul (9) en Jasmin Flapper (15) staan samen in de musical Alice in Wonderland van het Nationaal Jeugd Musical Theater, een kweekvijver voor nieuw theater- en musical talent. Met deze spectaculaire musical reizen ze het hele land door en op maandag 6 juni sluiten ze de toer af in het Zaantheater.

“Het is voor het eerst dat ik samen met mijn zusje op het podium sta,” vertelt Jasmin. “Het is bijzonder om Juul van zo dichtbij te zien optreden. Ze doet het zo goed. En het is natuurlijk grappig om haar telkens met twee van die konijnenoren op te zien.” Het was niet vanzelfsprekend dat beide zussen in deze musical zouden staan. Juul: “We moesten auditie doen en zijn allebei uitgekozen. Heel erg leuk.”

Juul en Jasmin zijn verbonden aan het Nationaal Jeugd Musical Theater. Het NJMT geeft theater- en danslessen en produceert feestelijke familiemusicals waarvan de cast bestaat uit een groep talentvolle kinderen, jongeren en enkele volwassen professionals. Ook Alice in Wonderland is een waar spektakel. 

Het verhaal
Jasmin: “De musical gaat over de dromerige Alice. Als ze een konijn in het park ziet, gaat ze erachteraan en valt Wonderland binnen. Daar komt ze iedereen tegen die ze kent maar dan als Wonderland-wezen.” Jasmin speelt de grote zus van Alice en is in Wonderland veranderd in een papagaai. Juul verandert van een schoolkind in een babykonijn. Juul is de jongste van de cast, maar dat merkt ze nauwelijks: “Ik werk net zo hard en enthousiast mee als de anderen.”

Voorstellingsposter
Ook bijzonder is dat Jasmin in de gedaante van Alice op de voorstellingsposter staat. De poster werd gemaakt voordat de audities werden gedaan. “Op de poster zie je Alice vallen. In werkelijkheid moest ik heel lang stil op de grond liggen en niet bewegen, anders gingen mijn haren door de war,” vertelt Jasmin lachend. Vind ze het jammer dat ze uiteindelijk niet de rol van Alice heeft gekregen? Jasmin: “Eerlijk gezegd niet. Ik ben heel blij met deze rol. Het is voor het eerst dat ik echt een grote rol heb in een musical, ik doe het graag stapje voor stapje.”

Beide zussen dromen al over de toekomst. Jasmin: “We willen allebei dolgraag verder in dit vak.” Zo doen ze allebei audities voor de musical Robin Hood van het NJMT die in januari in première gaat in het Zaantheater. Maar allereerst natuurlijk optreden met Alice in Wonderland op 6 juni. De zusjes kijken ernaar uit.

Heb je zin in deze spectaculaire musical? Alice in Wonderland staat op maandag 6 juni om 15.00 uur en 19.00 uur in het Zaantheater. De zussen Juul en Jasmin spelen in de voorstelling van 15.00 uur. Kaarten kun je bestellen via www.zaantheater.nl