Voorstelling Hendrik Groen

Maak van een gewone middag een theatermiddag

Voor iedereen die van een gewone middag een heerlijke middag uit wil maken is er ‘Theater in de middag,’ in het Zaantheater. Je kunt de mooiste, grappigste en beste middagvoorstellingen bezoeken als Hendrik Groen, René Mioch of het ligconcert Canto Ostinato. Met een middagvoorstelling beleef je een heerlijke middag uit.

Er zijn voorstellingen op zondagmiddag en er is ook een speciale serie 'Theater op de dinsdagmiddag'. Deze voorstellingen zijn uitgekozen door ons eigen dinsdagmiddag-programmeringsteam bestaande uit acht Zaanse 60-plussers, samen met de programmeur. Yvonne Kelatow, Els de Jong, Ineke Puls, Chris de Mey, Rubia Enser, Phia Biksterman, Hennie Eijkhoudt en Jeltje Siebeling hebben door het hele land voorstellingen gezien en daaruit mooie titels gekozen.

Concept is een groot succes
Dit team bestaat nu zo’n tien jaar en lid van het eerste uur is Jeltje Siebeling. Zij werd na haar pensioen lid en is dolenthousiast over deze taak. Jeltje: “Ik vind het bijzonder dat je anders leert kijken naar theater. Je denkt niet alleen wat vind ik leuk? Maar met welke voorstellingen maak ik het publiek blij?” Chris de Mey (75 jaar) is nu een klein jaar lid. Ook hij is enthousiast over deze functie. Chris: “Ik vind het bijzonder dat het Zaantheater haar bezoekers op deze manier laat meebeslissen van wat er op het podium te zien is,” vertelt Chris enthousiast. Het Zaantheater was het eerste theater van Nederland dat op deze manier bezoekers zelf laat programmeren. En het concept is nog steeds een groot succes.

Gezellig napraten
Na de middagvoorstellingen kunnen bezoekers onder het genot van een drankje gezellig napraten. Dat is ook leuk voor iedereen die alleen naar een voorstelling komt. Chris vertelt: “De sfeer op deze middagen is erg gezellig. Als lid van het team verwelkom ik bezoekers bij de ingang. We maken graag een praatje met elkaar.”

Heb je ook zin om van een gewone middag een theatermiddag te maken? Bekijk hier naar welke middagvoorstellingen je dit seizoen toe kunt gaan.