20171004 Kinderboekenweekfeest Fotograaf Barthomburg (36)

Kinderboekenweekfeest in het Zaantheater

Kinderen en hun ouders in Zaandam en omgeving kunnen zich weer verheugen op het Kinderboekenweekfeest, dat deze zondag 15 oktober in het Zaantheater plaatsvindt. In alle hoeken van de foyer is er wat te beleven. Het thema van de Kinderboekenweek 2023, ‘Bij mij thuis’, komt tot uiting in de vele gratis activiteiten. Ook kan de gloednieuwe voorstelling Meester Kikker voor 5 Euro worden bezocht.

Het Kinderboekenweekfeest staat garant voor een gezellige en onvergetelijke middag. In de Kleine Zaal kunnen kinderen meedansen met dansschool Jemisquare en het dansje van het Kinderboekenweeklied leren, afgewisseld door de korte voorstelling Feest!! door Luc en Marcelle, een interactief liedjesprogramma. Tijdens een speurtocht door het theater kunnen kinderen op zoek gaan naar allerlei kinderboekenhelden. Ook kun je de verkleedkist induiken, kan je je droomhuis bouwen in de knutselhoek of met licht tekenen tijdens een Licht Graffiti workshop. Natuurlijk ontbreken gezellige voorleeshoekjes ook niet.

Meester Kikker
Naast alle gratis activiteiten vindt ook de première van de gloednieuwe voorstelling Meester Kikker plaats, naar de bestseller van de populaire kinderboekenauteur Paul van Loon. Voor 5 Euro kun je naar deze avontuurlijke musical voor kinderen vanaf 5 jaar, die om 13.30 en om 15.30 uur wordt opgevoerd. Op school gaat het rond dat de meester soms door het leven gaat als kikker. ‘Niemand mag het weten, behalve jullie,’ zegt de meester op een dag tegen zijn klas met kroos in zijn haar. Paul van Loon komt ter gelegenheid van de première naar het Zaantheater en zal van 14.30 tot 15.30 uur boeken signeren.

Kaarten voor Meester Kikker zijn ter plekke te koop of van te voren aan de kassa of via deze link.

Nieuwsgierig welke kindervoorstellingen er nog meer zijn dit najaar? Bekijk dan nu ons Mini-magazine!