IMG 2344

Toi toi toi Sterre en Maurits!

In de serie ‘Toi toi toi’ reizen we met theatermakers en acteurs mee naar het Zaantheater. Vandaag lopen we mee met de Zaanse Sterre Smit (danser, 16 jaar) en Maurits Wolffensperger (acteur, 20 jaar). Op zaterdag 29 oktober staan zij op het podium tijdens de derde editie van GAST!, ‘Club Halloween; je vetste nachtmerrie’.  Een avond speciaal voor tieners, vol theater, avontuur en samen griezelen speciaal voor tieners. Vandaag gaan ze een spannende trailer opnemen.

 “Als ik met vriendinnen naar een enge film kijk, dan hou ik dat niet langer dan een kwartier vol. Ik schreeuw de hele buurt bij elkaar, zo bang ben ik,” vertelt Sterre. En uitgerekend zij speelt en danst nu mee in het griezelige ‘Club Halloween’? “Gelukkig is in een enge voorstelling spelen minder spannend dan ernaar te kijken,” voegt ze er lachend aan toe.

Sterre en Maurits zijn onderdeel van een grote groep Zaanse jongeren die aan het repeteren zijn voor ‘Club Halloween; je vetste nachtmerrie’. Dit is de derde editie uit de serie GAST! waarin het Zaantheater Zaanse gastprogrammeurs uitnodigt om een avond voor jongeren in het theater te realiseren. Gastprogrammeur Wouter Surig organiseert samen met jongeren van Stichting Samenwerken maakt sterker, Raven van Odin, Theatermijn, Local Heroes en RCD Studio’s een Halloween Experience. Een avond vol theater, avontuur, samen griezelen en een feest in de foyer.

Griezelige filmbeelden
Maurits en Sterre staan op de William Pontbrug met uitzicht op het Zaantheater, waar we naartoe op weg zijn. Vanavond zullen zij en de andere jongeren worden geschminkt en spannende filmbeelden gaan opnemen voor zowel een trailer als voor video in de voorstelling. Maurits: ”Ik heb er heel veel zin in. Ik heb nog niet veel ervaring met acteren, maar toen ik een oproep van Club Halloween op Instagram zag dat ze meer spelers zochten, heb ik me meteen aangemeld.” In tegenstelling tot Sterre is hij namelijk gek op enge dingen. Maurits: “Ik hou van Halloween en van griezelen.”

Toffe avond met bloederige drankjes
En gegriezeld zal er zeker worden tijdens ‘Club Halloween’. Een toffe avond met bloederige drankjes, zombies, een creepy clown in de foyer, een horror-ingang en een feest.’ En natuurlijk de voorstelling. Zijn ze zenuwachtig voor 29 oktober? Sterre: “Ik heb al heel vaak opgetreden in het Zaantheater. Sinds mijn tweede dans ik bij RCD Studio’s en hebben we hier optredens. Ik ben nu nog niet zenuwachtig maar dat kan nog komen.” Voor Maurits is het de allereerste keer dat hij in een theater staat. Toch heeft hij geen last van zenuwen. Maurits: “Ik kijk er juist enorm naar uit. Het lijkt me ontzettend leuk om het publiek te laten griezelen.”

We komen aan bij het Zaantheater. Alle jongeren verzamelen zich in de foyer, waar ook de grimeur is al gearriveerd. Een voor een zullen ze worden geschminkt en dan als zombies door het theater spoken…

Kaartjes
Heb je zin om te griezelen en te feesten op 29 oktober om 19.30 uur in het Zaantheater? Bestel een kaartje. T/m 21 jaar betaal je slechts €6,-