Voorstelling Citizenk. Sadettin K

Betaal achteraf wat je de voorstelling waard vindt

Betaal achteraf wat je de voorstelling waard vindt

Op vrijdag 30 september speelt de voorstelling Citizen K. van Het Nationale Theater in het Zaantheater. Een persoonlijke vertelling van theatermaker en meesterverteller Sadettin Kirmiziyüz. Omdat programmeur Kim Muller vindt dat zoveel mogelijk mensen deze voorstelling moeten zien, nodigt zij bezoekers uit om een gratis kaartje te bestellen. Achteraf kunnen bezoekers betalen wat zij de voorstelling waard vonden.

“Eén van de leukste dingen van naar theater gaan is dat je altijd iets nieuws kunt ontdekken,” vertelt Kim Muller enthousiast. “Voor iedereen die iets nieuws wil uitproberen maar liever geen risico loopt, kies ik ieder seizoen een voorstelling uit waarvoor je pas na de voorstelling betaalt wat je het waard vond.” Dit seizoen is dat de voorstelling Citizen K. van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz. Deze voorstelling werd in 2019 lovend ontvangen en als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival.

Kim Muller:Sadettin Kirmiziyüz is een meesterverteller en zet je aan het denken. Hij doet dit door zijn vertelling in een verrassende vorm te gieten. Ik was zo onder de indruk toen ik de voorstelling in 2019 zag dat ik meteen dacht, deze wil ik aan een zo groot mogelijk Zaans publiek laten zien.”

Persoonlijke vertelling met muziek
Met een lijst van 254 gebeurtenissen trekt Sadettin Kirmiziyüz je zijn leven binnen, van zijn jeugd in Zutphen tot zijn huidige bestaan in Amsterdam Noord. Een persoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland werken. Deze voorstelling wordt ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout.

Kim: “Ik kijk nu al uit naar deze avond. De vraag ‘wat vind ik deze voorstelling nou waard?’ zet mensen aan het denken over de voorstelling. Tijdens eerdere edities praatten mensen nog lang na in de foyer. Bij de uitgang sta ik met een pot en een pinapparaat en mag iedereen helemaal zelf bepalen wat hij betaalt.”

Nieuwsgierig naar deze voorstelling? Bestel hier een gratis kaartje en betaal alleen €3,60 voor een drankje en garderobe.