Web Filip Jordens Hommage À Brel (C) Tine De Wilde

Hommage à Brel

Filip Jordans

  • Muziek

De parels van Jacques Brel gebracht door de Vlaamse Filip Jordens, die door velen de belichaming van Brel wordt genoemd. Hij beweegt, ademt en werkt zich in het zweet, zoals zijn held deed. Als een muzikale tornado raast Jordens langs de oren, ogen en harten van het publiek. Voor even is Brel er weer. Samen met pianist Xavier Locus of Maarten Lingier brengt Jordens een meesterlijke ode aan de Belgische maestro van het Franse lied.

Schrijver-filmmaker Philippe Claudel over Jordens: “Zijn talent, stem en lijf, en het samenspel met zijn muzikanten; alles in Jordens roept ‘le grand Jacques’ opnieuw tot leven. Met eenzelfde kracht, furie, ironie en tederheid speelt deze Brel-vertolker zonder gelijke niet enkel de zaal plat, hij laat ons ook voelen hoe groots en actueel het oeuvre van Brel nog steeds is.”

Lees meer

Prijzen

Regulier
Rang 1
€28,50
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Reacties

De Telegraaf

"Gul en met liefde en passie."

Parool

"Zijn ‘Hommage à Brel’ is precies wat de titel belooft: een eerbetoon. En een zo eigenzinnige geest als Brel betoon je geen eer door hem klakkeloos na te doen. Jordens heeft een eigen visie op Brel."

Dagblad van het Noorden

"Jordens probeert niet met eigenwijze arrogantie door de liederen heen te breken. Hij laat de maker en het product in zijn waarde. Dat is wat je een hommage noemt. Daar kom je voor en dat krijg je van een formidabele theaterpersoonlijkheid te horen. Filip Jordens is net zo uniek als Jacques Brel."

Extra informatie:

Met: Filip Jordens, Xavier Locus / Maarten Lingier
Heeft een pauze: Nog niet bekend
Kleine Zaal Laatste kaarten

Diner & Arrangementen

Diner 2

Diner

Kom vooraf aan de voorstelling (bij een matinee na afloop voorstelling) zorgeloos dineren in ons restaurant met uitzicht over de Zaan. 

Meer info

Misschien ook iets voor jou?

Anneke van Giersbergen

Heavy Strings

info & kaarten
Meer voorstellingen