Web Diederik Van Vleuten Bouwjaar '61 Liggend (C) Hessel Stuut

Diederik van Vleuten

Bouwjaar '61

  • Cabaret

Diederik was bijna 8 jaar toen de eerste mensen landden op de maan. De korrelige beelden van astronauten in witte pakken maakten een onuitwisbare indruk. Net als de beelden en geluiden van Vietnam en Cambodja. En Toppop niet te vergeten. Zijn wereldbeeld werd mede gevormd door Kuifje en Asterix. En misschien is dat nog wel steeds zo. 

De kracht en betekenis van herinnering. Daarover gaat Diederik’s 5e solo. Hij vraagt zich af wat er, anno nu, over is van de verbazing, verwondering en bewondering van een ventje van bouwjaar ’61. Goed nieuws: meer dan genoeg om een avond mee te vullen. Na jarenlang zijn voorouders in het theater tot leven te hebben gewekt, gaat Diederik nu eindelijk zijn eigen verleden te lijf. Het jongetje van toen kijkt naar de wereld van nu. En andersom. Een halve eeuw terug in de tijd is voor meesterverteller Van Vleuten maar een kleine stap. Wat die kleine stap voor de mensheid betekent, weten we na afloop. 

Lees meer

Prijzen

Regulier
Rang 1
€24,00
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Reacties

NRC

"Hij weeft deze geschiedenissen zo aan elkaar dat beide aan kracht winnen: de wereldgeschiedenis wordt persoonlijker, zijn familiegeschiedenis wordt grootser."

Dagblad van het Noorden

"... hilarische explosies van humor."

Volkskrant

"Van Vleuten een geweldige verteller noemen is ondertussen een enorm cliché, maar niet voor niets."

Extra informatie:

Regie: Peter Heerschop
Met: Diederik van Vleuten
Heeft een pauze: Nog niet bekend
Kleine Zaal
reprise
Bestel

Diner & Arrangementen

Diner 2

Diner

Kom vooraf aan de voorstelling (bij een matinee na afloop voorstelling) zorgeloos dineren in ons restaurant met uitzicht over de Zaan.

Meer info

Misschien ook iets voor jou?

Najib Amhali

30 jaar on stage

info & kaarten
Meer voorstellingen