Web Theater Terra De Klokkenluider Van De Notre Dame

De Klokkenluider van Notre Dame (6+)

Theater Terra

  • Jeugd & Familie, Musical

Een betoverende familiemusical vol helden, boeven, humor, avontuur en muziek! Gebaseerd op de roman van Victor Hugo en geïnspireerd op de film van Disney, dit avontuurlijke en romantische verhaal heeft alles in zich tot leven te worden gebracht.

In de romantische lichtstad Parijs leeft de vriendelijke en verlegen klokkenluider Quasimodo in de klokkentorens van de Notre Dame, hoog boven de stad. Hoewel zijn beschermheer Frollo streng is en niet toelaat dat Quasimodo de torens verlaat, ontsnap hij toch naar buiten en bezoekt hij het Zottenfestival, het grootste en kleurrijkste feest van het jaar. Daar ontmoet hij de beeldschone Esmeralda en raakt hij in een strijd verwikkeld waarin hij haar zal moeten beschermen.

In het jaar 1831 ging Victor Hugo, de Franse schrijver die later in zijn carrière ook Les Miserables zou schrijven, op onderzoek in de kathedraal Notre Dame de Paris, in zijn eigen stad. Daar trof hij in een hoekje van een toren de letters ‘verdoemd’ aan, in de Middeleeuwen door iemand op de muur gekrast. Hij vroeg zich af wie dit hier zo’n 400 jaar voor zijn tijd had ingekrast, wie zich verdoemd voelde in de toren van de Notre Dame. Dat bracht hem op het idee van Quasimodo, een klokkenluider die in die toren geleefd zou kunnen hebben.

Dit verhaal en de basiliek in Parijs stonden symbool voor de middeleeuwen, de Gotische architectuur en Parijs als geheel. Tot 2019, toen een brand grote delen van de Notre Dame verwoestte. Dit najaar gaat de kerk weer open voor publiek. De voorstelling begint dus in het heden, waarbij een archeoloog tijdens de restauratie van de kerk na de brand, opnieuw de woorden ‘verdoemd’ aantreft in een toren, net als Victor Hugo bijna 200 jaar geleden. En dan komt het verhaal van de Klokkenluider opnieuw tot leven.

Lees meer

Prijzen

Regulier
Rang 1 Rang 2 Rang 3 Toprang
€24,50 €20,85 €15,25 €28,25
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Heeft een pauze: Nog niet bekend
Ik wil: Met de hele familie
Albert Heijnzaal Bestel

Misschien ook iets voor jou?

Het mysterie van Villa Fantoom (6+)

Ila van der Pouw en Noa Janssen

info & kaarten
Meer voorstellingen