Zaanstad Afbeelding Website Png Klein Logo

Autisme en hechte relaties

Het verhelderen van de uitdagingen en de uitdaging van het verhelderen

  • Theatercolleges & Salons

Een theatercollege georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme, regio Noord-Holland.

Het aangaan van relaties, vooral hechte relaties zoals vriendschap of een intieme relatie, is een heuse uitdaging voor mensen met autisme. Veel van de relationele vaardigheden en kennis die mensen zonder autisme moeiteloos en spontaan lijken te ontwikkelen, worden gehinderd door de manier waarop een autistisch brein de wereld begrijpt. In deze lezing vertellen we, interactief en met concrete voorbeelden, wat het begrijpen van relaties zo uitdagend maakt voor mensen met autisme. Relationele competentie is niet alleen een kwestie van sociale vaardigheden, Theory of Mind of kennis van de sociale regels, maar vooral een kwestie van goed kunnen gokken.

 

Om de kansen op goed gokken in een hechte relatie te vergroten, moet veel verhelderd worden wat voor niet-autistische mensen natuurlijk en voor de hand liggend lijkt We zullen enkele algemene principes beschrijven om (jonge) mensen met autisme te helpen relaties te begrijpen en op te bouwen. In het bijzonder zullen we ons concentreren op het belang van het verduidelijken voor autistische mensen van de abstracte, vage en contextgevoelige regels en ingrediënten van relaties.

Peter Vermeulen is klinisch pedagoog en een internationale autoriteit op het vlak van autisme. Hij geeft wereldwijd lezingen en trainingen. Hij is auteur van meer dan 15 boeken over autisme, vertaald in meerdere talen.

Lees meer

Prijzen

Regulier
Rang 1
€17,50
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Overige: de Nederlandse Vereniging voor Autisme, regio Noord-Holland
Heeft een pauze: Ja
Ik wil: Mooie thema's
Albert Heijnzaal Bestel

Misschien ook iets voor jou?

Autisme en hechte relaties

Het verhelderen van de uitdagingen en de uitdaging van het verhelderen

info & kaarten
Meer voorstellingen