WE ARE (NOT) TUPAC SHAKUR Voorstelling Toneel

We are (not) Tupac Shakur

DIEHELEDING

  • Theater & Toneel
Kleine Zaal Bestel
Meer Info

Aan welke helden trek je jezelf op? Met die vraag stoeit muziektheatercollectief DIEHELEDING in We are (not) Tupac Shakur. Al rappend bewegen ze zich door de geschiedenis van de heldenverhalen om te eindigen bij het grillige levensverhaal van de Afro-Amerikaanse rapper Tupac. Liefde voor hiphop gaat hand in hand met maatschappelijke vragen als: kunnen we ons door Tupacs activistische muziek laten inspireren, maar zijn vrouwonvriendelijkheid negeren? Of kunnen we ons alleen identificeren met de helden die in alles op ons lijken?

Naast het leven van Tupac, is het iconische boek De held met de duizend gezichten van Joseph Cambel een belangrijke inspiratiebron. Hij beschrijft de iconische heldenverhalen uit de geschiedenis, en probeert zo een universeel verhaal te vertellen over de manier waarop we door de eeuwen heen onze helden hebben geportretteerd.

“DIEHELEDING maakt energiek muziektheater met altijd één been in de (theater)geschiedenis en één been in de hedendaagse (muziek)cultuur. In ons werk proberen we een nieuwe theatervorm uit te vinden, waarbij we ons telkens opnieuw afvragen wat er gebeurt als de kunstvormen theater en hiphop gecombineerd worden.”

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

€ 22,50 - € 22,50
Regulier
Rang 1 € 22,50
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Regie: Jip Vuik
Met: Steven Ivo, Merel Pauw, e.a.
Heeft een pauze: Nog niet bekend
Ik wil: Jong, Verrassend bijzonder

Vooraf eten in het ZaanTheaterrestaurant

Zin om voorafgaand aan deze voorstelling lekker te dineren? Dat kan weer! Ons restaurant heet voortaan ZaanTheaterrestaurant en serveert een heerlijk driegangenmenu dat maandelijks wisselt. Boek je tafel direct bij het kopen van je voorstellingskaarten. Heb je al kaarten voor deze voorstelling? Klik dan hier om een losse restaurantboeking te maken.

MUZE Restaurant Zaantheater