19 Likeminds Vecht Foto Jean Van Lingen

Vecht

Likeminds

Maxine Palit de Jongh, Nadia Amin en Zephyr Brüggen

  • Theater & Toneel
Kleine Zaal Bestel
Meer Info

Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid? Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit?

In de aangrijpende monoloog Vecht, geschreven door theatermaker Maxine Palit de Jongh, zie je de ondergang van Zafirah, een jonge vrouw met twee kinderen die werkt voor een overheidsinstelling. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Vecht maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire voelbaar.

''Het is een verstikkend en wanhopig verhaal. Eenzaam, maar ook krachtig en confronterend.'' - Het Parool

De voorstelling was genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023 en hoofdrolspeelster Nadia Amin was genomineerd voor de Theo d’Or, de VSCD Toneelprijs voor de meest indrukwekkende dragende rol.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

€ 15,00 - € 21,50
Regulier
Rang 1 € 21,50
Speciale prijs
Rang 1 € 15,00
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Met: Maxine Palit de Jong, Zephyr Brüggen, Nadia Amin, Likeminds
Overige: Maxine Palit de Jongh (tekst), Nadia Amin (spel/regie), Zephyr Brüggen (regie), Loes Schakenbos (vormgeving/lichtontwerp), Eos Brüggen (kostuum), Akelei Loos (kostuum), Martin van Hees (muziek), Liet Lenshoek (dramaturgie, tekst begeleiding), Luca van Deurzen (techniek), Ray Vaessen (techniek), Jean van Lingen (scènefotografie), Studio Bas Koopmans (grafisch ontwerp, Sergio Gridelli (trailer) en Likeminds (producent)
Heeft een pauze: Nee
Ik wil: Mooie thema's

Vooraf eten in het ZaanTheaterrestaurant

Zin om voorafgaand aan deze voorstelling lekker te dineren? Dat kan weer! Ons restaurant heet voortaan ZaanTheaterrestaurant en serveert een heerlijk driegangenmenu dat maandelijks wisselt. Boek je tafel direct bij het kopen van je voorstellingskaarten. Heb je al kaarten voor deze voorstelling? Klik dan hier om een losse restaurantboeking te maken.

MUZE Restaurant Zaantheater

Recensies

Ik ben niet de enige in het publiek met vochtige ogen. Amin speelt de wanhoop overtuigend, en dat hakt erin.

NRC

Wat een tekst, wat een performance! De ontwikkeling van Zafirah van zorgeloze moeder tot een schim van zichzelf neemt bijna de vorm aan van een Grieke tragedie.

Theaterkrant