Steef de Jong en Toneelmakerij

Rijnreisje (van 6 tot 106 jaar)

  • Jeugd & Familie
Kleine Zaal Uitverkocht
Meer Info

Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te gaan paaien. Rijnreisje neemt je mee op avontuur, een barre tocht van honderden kilometers, om via de belangrijkste rivier van Nederland prachtige mythen en verhalen te ontdekken. Rijnreisje is een bewegend schilderij met tal van levensgrote pop-up decors, voor iedereen van zes jaar en ouder.
 

Twee waternimfen nemen je mee langs de ontstaansgeschiedenis van de rivier, langs de Hongerstenen, die zich alleen bij onheilspellend laag water laten zien, via de grootste waterval van Europa tot een ontmoeting met Lorelei, de nijdige meermin die met haar prachtige zang schippers betovert. Maar de Rijn is in beweging. Onder de fantasierijke verhalen sluimert het gevaar van klimaatverandering, overbevissing en vervuiling. Zullen de twee zalmen ooit nog de oorsprong van de Rijn bereiken? 

Kleine Zaal Uitverkocht

Extra informatie:

Regie: Steef de Jong
Met: Yung-Tuan Ku, Jip Bartels en Lucas Schilperoort
Heeft een pauze: Nee
Ik wil: Verrassend bijzonder, Met de hele familie

Recensies

Rijnreisje laat de kracht van kinderlijke creativiteit zien

De Volkskrant

Een onvergetelijke en betoverende theaterervaring

Musicalsites

De grote blikvanger van deze productie is zonder meer het ingenieuze decor, dat nog het meeste wegheeft van een driedimensionaal prentenboek op reuzenformaat

Theaterkrant