Voorstelling Saman Amini

Saman Amini

Saman Amini’s Integratieplan

  • Cabaret

In Saman Amini’s Integratieplan zet theatermaker, performer en muzikant Saman Amini op hilarische, intieme en soms pijnlijke wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving. Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, zijn tijd na het AZC in Brabant tot aan zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Zoekend naar een antwoord op de terugkerende vraag; waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

 “Beste cabaretvoorstelling van 2022. Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering.” NRC (★★★★★)

Saman Amini (1989, Iran) produceert met zijn eigen stichting BLACK SHEEP CAN FLY met regisseur en scenarioschrijver Nima Mohagheghen en zakelijk leider Christine de Jager menselijke en maatschappelijk urgente verhalen die onderbelicht zijn in het theater, maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving.

Kleine Zaal
reprise
Bestel

Prijzen

€ 24,50 - € 24,50
Regulier
Rang 1 € 24,50
Ticketprijs incl. €4,00 drankje & garderobe

Extra informatie:

Heeft een pauze: Nog niet bekend
Ik wil: Humor, Verrassend bijzonder, Mooie thema's

Recensies

Beste cabaretvoorstelling van 2022. Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering.

NRC

Saman Amini neemt de Nederlander én zichzelf op de hak in zijn hilarische show

de Volkskrant

Prachtig schurend cabaret van ras performer

Scènes