KAP Potje

Potje! (van 2 tot 5 jaar)

Klein Amsterdam Producties

Op een dag staat er midden in het oerwoud zomaar een potje. Alle dieren proberen het potje uit, maar de billen van de olifant zijn te groot, de slang heeft helemaal geen billen en de aap weet niet eens wat hij met een potje moet doen. Een vrolijke, speelse en  muzikale voorstelling voor de allerkleinsten gebaseerd op het populaire prentenboek ‘Potje’ van Mylo Freeman.

Verhaal
Op een dag staat er midden in het oerwoud zomaar een potje. En naast het potje ligt een briefje.‘Op dit potje passen alleen de allerliefste billetjes,’ staat erop geschreven. Terwijl de dieren het potje uitproberen en niet begrijpen wat de bedoeling is, komt er opeens een jongetje tevoorschijn en dan beseffen ze voor wie het potje is. Het prentenboek ‘Potje!’ is een klassieker en verscheen voor het eerst in 1997. Het was het eerste prentenboek van Mylo Freeman.

Jeritza Toney vertelt verhalen, zingt en speelt muziek, in nauw samenspel met het publiek. Zij zal op een muzikale wijze deze bestseller vertalen naar een heerlijke muziektheatervoorstelling.

Over Klein Amsterdam Producties
Klein Amsterdam Producties ontwikkelt en produceert jeugdtheater. We bedenken concepten en koppelen daar de juiste artiesten en creatievelingen aan. Met artistieke teams maken we vervolgens mooie, vrolijke en toegankelijke producties. Zo’n productie kan zowel klein- als grootschalig zijn en geschikt voor peuters, kleuters en jongste jeugd.

Oerwoudfestival
Deze voorstelling is onderdeel van het Oerwoudfestival. Heb jij altijd al eens willen spelen in een oerwoud? Tijdens het Oerwoudfestival op zondag 7 april is er vanaf 13.00 uur van alles te beleven in het Zaantheater. Op deze middag kunnen peuters en kleuters samen met hun familie genieten van twee voorstellingen. Bovendien mag iedereen mét een kaartje naar hartenlust spelen in een te gekke oerwoudspeeltuin in de foyer.

Extra informatie:

Regie: Mariska Simon
Met: Jeritza Toney