Pech (vanaf 8 jaar)

George & Eran Producties

Saar leeft in een stad die anders is dan alle andere steden, een stad verscheurd door een brede rivier zonder bruggen. Aan Saars kant van de rivier hebben mensen veel pech. Waar komt al die pech eigenlijk vandaan? Waarom hebben Saar en haar vader meer pech dan de mensen aan de andere kant van de rivier?

Saar steekt vol vastberadenheid de rivier over om een antwoord te vinden op haar vragen. Wat ze aantreft is misschien nog wel schokkender dan alle pech bij elkaar: een compleet pech-systeem van makers, planners en verdelers die geen oog hebben voor haar en haar lotgenoten. Lukt het haar hiervan te winnen?

Een muzikale magisch-realistische voorstelling over het heft in eigen handen nemen en het gevecht met een oneerlijk systeem. In een fantasierijke wereld wordt de vinger op de zere plek gelegd en passeren kansenongelijkheid, armoede en een toenemende kloof de revue.

De voorstelling is geïnspireerd door filosofische gesprekken over pech, gevoerd met kinderen op basis- en middelbare scholen.

Extra informatie:

Regie: George Tobal
Met: Roos Dickmann, Sia Cyrroes, Nazanin Taheri, Peter van Heeringen, Michiel Blankwaardt