Jubileumweek - Digital World

Een onvergetelijke beleving!

In de kerstvakantie brengt het Zaantheater een unieke beleving naar Nederland! Het driedimensionale project Acqua Alta van het Franse gezelschap Adrien M & Claire B is exclusief bij ons te zien en zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin (vanaf 8 jaar). 

Van 4 tot en met 7 januari 2023 staat het hele Zaantheater in het teken van de Digital World. Een ticket voor Digital World geeft toegang tot drie bijzondere installaties verspreid over het Zaantheater. Op vrijdag en zaterdag te bezoeken vanaf 16.00 uur en op zondag te bezoeken vanaf 11.00 uur. 

De beleving bestaat uit een interactief pop-up boek, een virtual reality-beleving en een spectaculaire immersieve installatie genaamd Last minute, waar je in een andere wereld belandt: wolken trekken aan je voorbij, water beweegt onder je voeten. Jouw beweging wordt onderdeel van de digitale omgeving. 

Loop in een tijdslot van 1 uur langs en door de drie verschillende installaties. Geniet tussendoor van een lekker hapje en drankje.

  • Pop-up boek - Benedenzaal
    Weet je wat augmented reality is? Ervaar in Crossing Mirror hoe een pop-up boek daarmee tot leven komt.
Pop Up Boek
  • Virtual Reality-beleving - Bovenfoyer
    De digitale wereld heeft veel gezichten. Met een VR-bril beleef je in Tête a têtê het verhaal van Acqua Alta. Kom kijken, ervaren en laat je verrassen!
Vr Beleving
  • Immersieve Installatie Last Minute - Kleine Zaal
    Loop de Kleine Zaal binnen voor de immersieve installatie Last minute en je belandt in een andere wereld. Een immersieve installatie is kunst die je helemaal omringt met beeld, geluid en design. Wolken trekken aan je voorbij, water beweegt onder je voeten. Jouw beweging wordt onderdeel van de digitale omgeving. Dompel je onder voor een betoverende interactie!
Adrien M & Claire B Last Minute (2)

Ook de bijbehorende voorstelling zien?
Onderdeel van het project Acqua Alta is de voorstelling Ink Black waarin een combinatie van beweging, dans, muziek en verbeeldingskracht tot leven komt. Een man en een vrouw gaan het stijgende water te lijf, dit is een universeel verhaal over verliezen en zoeken. Het is prachtig visueel theater waarin verhaal, mens en techniek op betoverende wijze samen komen.

De voorstelling is te zien op 4, 5 en 6 januari om 20.00 uur en op 7 januari om 14.00 uur. Kaarten voor de voorstelling zijn hier te boeken.