Zaanpride

ZaanPride 5 jaar

Dit jaar viert de Zaanse Regenboog het 5-jarige bestaan van de ZaanPride! Vanaf 31 mei gaat de regenboogvlag uit en viert de Zaanstad de hele week de diversiteit in de stad.

Bekijk het hele programma van de week op Zaanpride.nl.

Het Zaantheater viert dit natuurlijk mee. Op zaterdag 8 juni, het hoogtepunt van de week, openen wij ons huis voor meerdere festiviteiten. Op deze dag is de kleurrijke en inclusieve Zaanse Regenboogparade in de stad, en vinden er na afloop van deze parade diverse festiviteiten plaats rond het Damstraatje en in en voor het Zaantheater! Met live artiesten van King Faisel tot en met Ruth Jacott.

De extra feestelijke Zaanse Regenboogparade start om 13.00 uur vanaf het Stadhuisplein. Waar vanuit er in de kleurrijke pride gewandeld wordt naar het Zaantheater, waar de pride rond 14.00 uur aankomt. (De routekaart is te vinden op Zaanpride.nl.)

Tot 17.00 uur is er een bont programma samengesteld met een infomarkt, dj Jess, liveoptredens van diverse artiesten op het voorplein en in de foyer, en kun je lekker eten en drinken. Er is zelfs een speciale Pretty in Pink-cocktail te verkrijgen,

Op deze middag wordt ook de Zaanse Regenboogprijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich inzet voor de Zaanse lhbtiqa+ gemeenschap. De duo-presentatie is in handen van DonnaTella Vergatsie en Bram Sitsen. Bekijk het hele programma op Zaanpride.nl.

ZaanPride
ZaanPride is niet alleen een viering van diversiteit, maar ook een krachtige boodschap van inclusiviteit, gelijkheid en solidariteit. Om samen de diversiteit van Zaanstad te vieren en een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Samen met de partners presenteert de Pride dit jubileum jaar een vol en kleurrijk programma.

Van culturele tentoonstellingen en filmavonden tot aan sportieve activiteiten en feestelijke liveoptredens. Hoogtepunt is op zaterdag 8 juni met de kleurrijke en inclusieve Zaanse Regenboogparade, gevolgd door het ZaanPride Event met een indrukwekkende line-up van artiesten. Een fantastische gelegenheid om de rijke diversiteit van Zaanstad te vieren en de boodschap van acceptatie en gelijkheid te verspreiden.

ZAANPRIDE COCKTAIL

Pretty in Pink
De cocktail is met kokoslikeur, vlierbloesemsap en roze gin*. Op zaterdag 8 juni te bestellen voor €5,-. 

*De cocktail is ook zonder alcohol te bestellen

Cocktail Zaanpride