Adrien M & Claire B Voorstelling Show (5)
Adrien M & Claire B Voorstelling Show (2)
Adrien M & Claire B Voorstelling Show (4)

Unieke visuele productie Acqua Alta in het Zaantheater!

Het Zaantheater bestaat 25 jaar en dat vieren we graag door ons publiek een unieke theaterervaring te bieden. ‘Acqua Alta’ van het gezelschap Adrien M en Claire B is een project waarbij de visuele beleving voorop staat. Het digitale decor leeft en beweegt mee met het verhaal, waardoor er een verrassende dynamiek ontstaat met de spelers.

Dit levert prachtig theater op. Zo mooi, dat we niet alleen de Acqua Alta voorstelling ‘Ink Black’ naar Nederland halen, maar ook het event ‘Digital World’ waarbij je die interactie zelf kunt ervaren. Het hele pand staat dus in het teken van Acqua Alta en is speciaal voor ons jubileum in het Zaantheater te zien.

De voorstelling en het event zijn los van elkaar te bezoeken, maar ook als combi-ticket.

Voorstelling Ink Black
De theatervoorstelling verhaalt over een man en een vrouw die worden overspoeld door een heftige regenbui. De vrouw verdwijnt in het inktzwarte water. Alleen een plukje van haar haar blijft nog zichtbaar. Een universeel verhaal over bizarre situaties en deze overwinnen. Prachtig visueel theater, voor jong en oud, waarin beweging, dans, muziek, techniek en verbeeldingskracht op betoverende wijze samen komen.
Duur: 60 minuten, Albert Heijnzaal.
Aanvang op 4, 5, 6 januari 20.00 uur; 7 januari 14.00 uur.

Event Digital World
Stap binnen in de Kleine zaal en zie hoe wolken aan je voorbij trekken, hoe water beweegt onder je voeten en hoe jouw beweging onderdeel wordt van je (digitale) omgeving. Een surrealistische werkelijkheid in de immersieve installatie ‘Last Minute’.
Duur: 30 minuten

In de benedenzaal ligt het Pop Up Boek ‘Acqua Alta - Crossing the mirror’ voor je klaar. Een boek dat alleen zichtbaar is in augmented reality (AR), wat je een bijzondere interactieve ervaring oplevert.
Duur: 15 minuten
Daar waar je met AR nog deels in de realiteit bent, ben je in de balkonfoyer letterlijk ondergedompeld in een andere werkelijkheid. Je bent even onderdeel van de wondere onderwaterwereld in ‘Tête-a-tête’, door middel van een virtual reality-bril.
Duur: 5 minuten

Combi-ticket
Deze drie onderdelen samen zijn gebundeld in het event Digital World. Het event is overdag te bezoeken in een tijdslot van 2 uur. In de avond is Digital World alleen te boeken als combi-ticket, met een tijdslot van 3 uur, inclusief de voorstelling. 

Kom kijken, ervaren en laat je verrassen door deze betoverende ervaring!

Hier lees je meer over Acqua Alta.