20240902 PFB8877 1200Px Foto Pascal Fielmich
Carlos Kunst

Opening nieuwe ZaanTheaterexpositie: Fantasias van Carlos Acosta

Het nieuwe theaterseizoen van het Zaantheater staat op het punt te beginnen. Maar voordat de deuren naar de theaterzalen zich weer openen, wordt de nieuwe ZaanTheaterexpositie onthuld. Op zondag 8 september 2024 draagt beeldend kunstenaar Rob Cerneus jr. het stokje over aan de Mexicaans-Nederlandse Carlos Acosta, die komend seizoen voor de invulling van de nieuwe expositie met spraakmakende kunstwerken in de foyers van het Zaantheater zorgt. De theatrale opening is voor iedereen gratis toegankelijk, aanmelden kan hier. Aanvang is 16.00 uur.

Carlos Acosta  (1979), bijnaam Chalio, is geboren in Mazatlán Mexico. Als tiener en jongvolwassene werkt hij als model en studeert hij Theater, o.a. aan de Universiteit van Mexico Stad. Als hij in 2004 de liefde van zijn leven ontmoet, verhuist Carlos in 2006 naar zijn toekomstige Nederlandse echtgenoot in Amsterdam. Tien jaar lang werkt Carlos in Nederland als accountmanager bij verschillende multinationals. Maar na dit decennium blijkt zijn artistieke hart ernstig ondervoed en gaat hij fotografie studeren aan de Fotovakschool in Amsterdam alwaar hij in 2016 als  vakfotograaf afstudeert. Carlos Acosta besluit om kunst nooit meer los te laten.

“Kunst maken is voor mij een kans om het leven anders te benaderen. Ik vind het leven te serieus, stijf en vol regels met normen en waarden. Met mijn collages ga ik los en bevrijd ik mijzelf van wat als normaal wordt beschouwd. Ik maak een nieuwe wereld voor mijzelf: absurd, vreemd maar simplistisch. Fantasie heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeelt. Mijn vader noemde mij ‘Fantasias’ omdat ik altijd in een aparte wereld leefde. Mijn kunst is een reactie op de opgelegde regels van het leven, het bestaan van de mens. Waar ik het moeilijk vind om mijn emoties en gedachten uit te drukken met woorden, probeer ik deze door middel van beelden en vormgeving te uiten. Het is aan de kijker om te bepalen hoe deze ‘tekst’ te lezen. Waar houdt de realiteit op en begint de fantasie? Kan fantasie een nieuwe realiteit creëren?” -  Carlos Acosta

De expositie is gedurende het gehele theaterseizoen 2024/2025 voor theaterbezoekers te bezichtigen in de foyers van het Zaantheater, Nicolaasstraat 3 te Zaandam.

Bestel nu je tickets