AFTER AFTER ARNO SCHUITEMAKER WEB

Bijzondere Vriendenavond vol dans

Nog net voor de zomerstop gebeurde er iets bijzonders/magisch in het Zaantheater. De spraakmakende choreograaf Arno Schuitemaker gaf voor een groep Vrienden van het Zaantheater een exclusieve preview van zijn nieuwste voorstelling After After.

Schuitemaker wordt gezien als een van de meest vooruitstrevende makers van het moment. Zijn werk wordt geprezen om de hypnotiserende kracht en om de inventieve vormen die hij creëert. In 2019 won hij voor The Way You Sound Tonight de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie. Hij doorbreekt de grenzen tussen dans, performance, beeldende kunst en clubcultuur. After After beleefde drie dagen na de preview de wereldpremière op Julidans in ITA.

De reacties van onze Vrienden op deze exclusieve avond en om zo een kijkje in de keuken van dans te krijgen waren zeer positief. Een greep uit de reacties die we ontvingen:

"Wat zo leuk was aan deze avond, was dat we als echtpaar een verschillende mening hadden over de voorstelling. En dat is ook goed. We vroegen ons wel af wat het verhaal achter deze dans was. Voor mijn vrouw was de dans té modern, maar voor mij had het nóg langer mogen duren. Overigens veel respect voor de inzet van de dansers en het optreden."

 "Wij hebben genoten en bedankt dat jullie ons de gelegenheid hebben gegund dit mee te maken."

 "Dank u wel dat we zoiets speciaals konden bijwonen. We wisten helemaal niet dat er zogeheten ‘montagedagen’ bij u in huis waren. Wat de voorstelling betreft, ik heb me maar laten meedrijven met wat de dansers en de muziek ons boden. Wat een ongelooflijke lichaamsbeheersing zagen we. Na afloop moest ik echt even bijkomen; het hypnotiserende, had kennelijk gewerkt."

Wijzelf zijn ook zeer enthousiast over deze avond en vinden het erg fijn dat we dit exclusieve kijkje achter de schermen hebben kunnen aanbieden aan onze Vrienden. En zijn we zeer verheugd dat we zoveel positieve reacties hebben ontvangen. Ook Arno Schuitemaker zelf is iedereen zeer dankbaar geweest voor de komst en dat ze voor de première al een keer voor ons publiek hebben mogen dansen. De oprechte aandacht van alle bezoekers maakten de avond als een perfecte samenkomst!

Bedankt voor jullie komst en dit smaakt naar meer exclusieve Vrienden-evenementen!

Jij kunt een volgende keer ook een Vrienden-evenement bijwonen! Word Vriend van het Zaantheater en maak gebruik van vele voordelen. Meer info.