Schulp Web

Duurzaam dineren

In het Zaantheater draait dineren niet alleen om lekker eten, maar ook om zorgeloos genieten. Daarom vertellen we je graag wat wij doen om jouw diner zo duurzaam mogelijk op tafel te krijgen. 

De belangrijkste maatregel: kritisch kijken naar wat we écht nodig hebben. We werken alleen op reservering en met een vast drie- of tweegangenmenu. Daarom kunnen we exacter inkopen en verspilling voorkomen. 

Chefkok Aaron Beijersbergen en zijn team serveren elke maand een nieuw menu, in de varianten vlees, vis en vegetarisch. Daarbij gebruikt hij seizoensgroenten en regionale producten. Door samen te werken met lokale leveranciers beperken we transport. Zo proef je niet alleen de smaken van de streek, maar draag je ook bij aan een beter milieu.

Onze dranken zijn net zo doordacht als onze gerechten. De SOOF siropen komen uit Amsterdam. Ze bevatten uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen. Voor thee kiezen we Clipper: biologisch, GMO-vrij en verpakt in plasticvrije, composteerbare zakjes.

De kwaliteitskoffie van Capra Nera is biologisch, Fairtrade én UTZ-gecertificeerd. Deze koffie is ook overheerlijk: hij wordt op Italiaanse wijze gebrand, vers op bestelling, en direct geleverd vanuit de branderij. Zelfs de rietjes zijn vervangen door een biobased alternatief van Plantic Ware.

Wanneer is jouw volgende bezoek aan het Zaantheater? Reserveer nu vast je plekje aan tafel.