26 9 2023 Zaantheaterrestaurant PFA7933 1200Px Foto Pascal Fielmich

Restaurant van het Zaantheater heropent met nieuwe chef aan het roer

Op donderdag 19 oktober opent het restaurant van het Zaantheater opnieuw haar deuren. Theaterbezoekers kunnen weer genieten van een goed diner op een vertrouwde plek aan de Zaan. Zij kunnen zich verheugen op een nieuwe kaart met nieuwe wijnen en verse producten van het seizoen.

Het moment dat Aaron Beijersbergen bij een bezoek aan het Zaantheater zag dat het theaterrestaurant niet meer in gebruik was, wist hij het meteen. ‘Zonde om zo’n prachtige locatie met zoveel potentie niet ten volste te benutten.’ Met zijn jarenlange kennis en ervaring als freelance chef en specialist in horecaconcepten, borrelden er direct allerlei plannen naar boven. Een spontane mail met zijn ideeën werd goed ontvangen en spoedig bleek er een klik te zijn voor een samenwerking. 

‘Ze begrijpen wie ons publiek is. Dat is belangrijk.’
Het voormalige restaurant MUZE heet voortaan ZaanTheaterrestaurant. Cheyenne Delgado Nascimento wordt gastvrouw in het restaurant, en dus een herkenbaar gezicht voor gasten. Aaron en Cheyenne hopen zowel trouwe bezoekers als nieuwe gasten te verwelkomen. Janine Overhand, sinds enkele jaren het gezicht achter de horeca in het Zaantheater, kreeg in de gesprekken met de twee al snel een goed gevoel. ‘Het is een fris koppel dat nieuwe energie meebrengt. Ze denken in mogelijkheden en ontwikkeling. Ze zijn trendsetters in food, maar ze begrijpen ook wie ons publiek is.’ De duidelijke rolverdeling binnen dit duo is een enorm pluspunt. Janine licht toe: ‘Aaron is een geweldige kok, Cheyenne een echte gastvrouw. Zij wordt het herkenbare gezicht op de vloer. Met hen hebben we een food specialist én een hospitality specialist in huis. Beide zijn belangrijk in een theaterrestaurant.’ 

Zorgeloos genieten van een ontspannen avondje uit
Zijn studie architectuur, het doorlopen van de meubelvakschool, zijn grote interesse in (graffiti)kunst en het volgen van de koksopleiding zorgen voor de interessante mix die Aaron brengt. ‘Op de koksopleiding kwam voor mijn gevoel alles samen. De combinatie van werken met je handen en creatief bezig zijn, vind ik superleuk. Dat resulteert nu in het maken van kunst op het bord.’ Cheyenne, geboren Zaanse, heeft veel zin in haar rol. ‘Ik werk heel graag met mensen. Ik kijk er naar uit om de gasten te mogen verwelkomen en een fijne avond te bezorgen.’ Cheyenne is ook barista, dus men kan rekenen op uitstekende koffie. De twee zijn zich goed bewust van wat er nodig is om een theaterrestaurant te laten slagen. ‘Je moet goed kijken naar wat er wordt gevraagd. Wij vinden het enorm belangrijk dat onze gasten stressvrij en ontspannen kunnen genieten van lekker eten en drinken. Dat ze niet zelf op de klok hoeven te letten en hun kopje koffie krijgen ruim op tijd voor de voorstelling.’ 

Herkenbaar met een twist
Toegankelijkheid is een belangrijke pijler voor het restaurant. ‘Ik wil herkenbaar eten serveren, waarvan mensen snappen wat er op hun bord ligt,’ aldus Aaron. ‘Maar ik wil wel vernieuwend zijn. Een toevoeging op de horeca in Zaandam.’ Het stel heeft hierbij een duidelijke visie. ‘Met wat je doet, wat je uitstraalt en de service die je biedt, kun je heel onderscheidend zijn. En we proberen alles wat we koken een kleine ‘level up’ te geven. Herkenbaar met een twist.’ Er gaat gekookt worden met de groenten van het seizoen. Het koppel gaat werken met een vast driegangenmenu waarbij men voor het hoofdgerecht kan kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch. Het menu verandert elke maand. Naast alle theaterbezoekers zijn anderen die nieuwsgierig zijn geworden naar zo’n ontspannen avondje uit ook van harte welkom een reservering te maken. 

Reserveer een tafel