Een waardig afscheid op een prachtige locatie aan de Zaan

Het Zaantheater te Zaandam wordt allereerst geassocieerd met theatervoorstellingen en gezellige avondjes uit. Wat minder bekend is, is dat het Zaantheater ook zeer bedreven is in het faciliteren van uitvaartceremonies. Het theater is één van de weinige theaters in Nederland die de mogelijkheid biedt voor uitvaarten en is vanaf 6 augustus 2020 beschikbaar voor uitvaarten, condoleances en afscheidsceremonies.

“Er is steeds meer vraag naar een locatie waarin persoonlijke wensen van de overledene en van de familie kunnen worden vervuld. Een theater is daarvoor een uitstekende plek. Mensen met een grote familie en vriendenkring of met een wat uitgebreider netwerk zijn blij met de ruimte die onze grote zaal biedt met 880 stoelen. Vorig jaar stond er zelfs een groot koor en een orkest op het podium tijdens de ceremonie. Een prachtig eerbetoon aan de overledene.” Aldus Angelique Finkers, directeur van het Zaantheater.

Het mede vormgeven van nieuwe rituelen ervaren wij als een bijzondere en unieke gelegenheid om een sfeervolle bijdrage te leveren aan een droevig momentum. Zo kunnen specifieke wensen op muzikaal gebied worden opgeluisterd door live muzikanten. Alle genres, van klassiek tot jazz en van opera tot kleinkunst, behoren tot de mogelijkheden.

Ons theater beschikt over verschillende ruimtes voor kleine en grote gezelschappen waaronder twee theaterzalen (met 880 en 230 stoelen), diverse lichte foyers met prachtig uitzicht over de Zaan, een intiem theaterrestaurant en eigen parkeergarage. De voordelen van het gebruik maken van een theatersetting zijn talrijk:

  • Voorrijden voor de deur van de hoofdingang
  • Prettige familiekamer eenvoudig te creëren in een van de foyers of het theaterrestaurant
  • Beamer met groot scherm voor slideshows en film
  • Livemuziek buiten, in de zaal of in de foyer
  • Vleugel en piano zijn aanwezig
  • Zeer goed geoutilleerde zalen met professionele licht- en geluidstechnici
  • Terras aan de Zaan
  • In huis catering; van koffietafel tot high tea, een uitgebreide lunch of een borrel met luxe huisgemaakte hapjes
  • Ook binnen de beperkende maatregelen i.v.m. covid-19 heeft het Zaantheater ruimte en mogelijkheden te over, alles volgens de richtlijnen van het RIVM.

Kort samengevat; de sfeer, mogelijkheden en persoonlijke aandacht met oog voor creatieve en indien gewenst bijzondere invullingen komen nergens zo goed tot hun recht als in het Zaantheater en zorgen voor een mooie blijvende herinnering. Missie van het Zaantheater is om nabestaanden het best denkbare afscheid te kunnen bieden dat mogelijk is. Ook een droevige gebeurtenis mag in de spotlights.

Uw persoonlijke wensen staan hierbij altijd voorop en wij nemen u daarbij graag de zorg uit handen. Wilt u de mogelijkheden bespreken? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Overhand via joverhand@zaantheater.nl.