Vermakelijke en ontroerende tips van het ZaanThuistheater

Het is bijna zover. We mogen u snel weer verwelkomen in ons prachtige theater en we kunnen niet wachten! We zijn druk bezig met de voorbereidingen om het volgende theaterseizoen onvergetelijk te maken. Ondertussen kunt u weer genieten van de tips van het ZaanThuistheater.

Youp van 't Hek: Met de kennis van nu

Youp van ’t Hek is niet meer weg te denken uit de cabaretwereld, maar ook hij was ooit een beginnend artiest. In 2018 ging zijn voorstelling ‘Met de kennis van nu’ in première, waarin hij terugblikt op zijn beginjaren. Een stuk met grappige en vaak ook ontroerende verhalen over zijn leven. De voorstelling is zaterdag 5 juni om 20.20 uur te zien op NPO 1.

Ali B op volle toeren

Ali B op volle toeren valt al jaren in de smaak bij de kijkers. In het programma brengen hedendaagse hiphop-artiesten en iconen uit de Nederlandse muziekindustrie een eerbetoon aan elkaars muziek en genre. Aanstaande zaterdag wordt cabaretier en muzikant Claudia de Breij gekoppeld aan rapper en producer Twan van Steenhoven, artiestennaam 'Big2'. Zij maken remakes van elkaars nummers 'Het Goede Leven' en 'Mag Ik Dan Bij Jou'. De aflevering is zaterdag 5 juni om 22.05 uur te zien op NPO 3.

Jihad van de liefde

Dit theaterseizoen zou de voorstelling ‘Jihad van de liefde’ van van Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest te zien zijn in ons theater. Helaas kon deze voorstelling niet doorgaan, maar niet getreurd, de verfilming van ‘Jihad van de liefde’ is dit weekend op NPO 3 te zien! De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mohamed El Bachiri, die in 2016 zijn vrouw verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening. ‘Jihad van de liefde’ is zaterdag 5 juni om 23.05 uur te zien op NPO 3.

Klassiekers met Kleinsma

De MAX is weer een fantastisch programma rijker. Simone Kleinsma presenteert ‘Klassiekers met Kleinsma’. In deze muzikale talkshow praat Simone met haar gasten over fragmenten uit de Nederlandse kleinkunst. Wat maakt de muziek zo mooi en uniek? Archiefbeelden worden opgedoken en anekdotes mogen niet ontbreken. Sommige klassieke nummers worden zelfs opnieuw gespeeld, maar dan in een nieuwe uitvoering. Onder andere Stef Bos, Jörgen Raymann, Brigitte Kaandorp en Jenny Arean zullen Simone vergezellen in deze reeks. ‘Klassiekers met Kleinsma’ is zondag 6 juni om 21.15 uur te zien op NPO 1. Voor deze aflevering schuift Paul de Leeuw aan.

Nederlands Dans Theater – Switch 21

Ieder jaar organiseren de dansers van NDT 1 en NDT 2 Switch: een uniek programma volledig samengesteld door de dansers, waarvan de gehele opbrengst naar een goed doel gaat – met dit jaar als goed doel COC Nederland. Naast het creëren van balletten hebben de dansers zelf de leiding over de productie, fondsenwerving, marketing en communicatie. De voorstellingen worden op donderdag 3 en vrijdag 4 juni gespeeld en zijn te zien via de exclusieve livestreams van NDT. Bestel hier de tickets.