Tips voor kinderen in de voorjaarsvakantie

Het is voorjaarsvakantie en dat betekent dat de kinderen voldoende tijd hebben om leuke activiteiten te ondernemen. Natuurlijk valt er al genoeg te beleven met de 27 online jeugdvoorstellingen die deze week plaatsvinden, maar voor de afwisseling hebben wij nog een aantal leuke tips om deze vakantie te laten slagen. Veel plezier!

Solution Dance Centre - Danslessen

Solution Dance Centre is een dansschool, stylingbedrijf én stichting voor zwarte cultuur, opgericht door Joan Alosery en Lucien Bouman. Het centrum, gelegen in Zaandam, richt zich op het gebied van dans voornamelijk op dansstijlen die hun oorsprong hebben in black culture, zoals hiphop en Afro dance. Naast de leuke danslessen die hier worden aangeboden, vertellen de trainers je ook meer over de oorsprong en de filosofieën van de diverse dansstijlen. Van 22 t/m 26 februari worden er gratis online danslessen aangeboden. Klik hier voor meer informatie.

DIY Deurhanger

Aan de gang met de leuke kleurplaat van het Zaantheater of één van de online jeugdvoorstellingen aan het kijken? Beiden vragen opperste concentratie van je en stoorzenders zijn dus ongewenst. De deurhanger van het Zaantheater biedt de oplossing. Het ontwerpt met “Niet storen! de voorstelling is begonnen” en “ Kom binnen, de voorstelling gaat zo beginnen” geeft aan wanneer je behoefte hebt aan gezelschap of juist aan stilte. Daarnaast kan je het ontwerp nog in een geheel eigen stijl invullen. Download hier de deurhanger, volg de instructies en deel je creatie met ons op Facebook en Instagram.

Go Kids – Straatbingo

Als je vierkante ogen en slapende billen krijgt, weet je dat het tijd is om de televisie uit te zetten en wat anders te gaan doen. Met de huidige temperaturen is het heerlijk om even naar buiten te gaan. De straatbingo van Go Kids maakt een simpele wandeling competitief en vermakelijk. Weet jij zo snel mogelijk een rij af te vinken? Of misschien zelfs wel een hele kaart? Ontdek de verborgen plekjes van jouw woonplaats en geniet van een leuke activiteit buiten de deur. Klik hier voor meer informatie

Go Kids – Escape Room

De Escape Room is dé trend van de afgelopen jaren. Ontsnap door middel van het oplossen van raadsels uit gevangenissen, laboratoria en steden. Normaal gesproken heeft een Escape Room een minimumleeftijd voor deelnemers, maar dit geldt niet voor een zelf ontworpen versie. Als je op eigen initiatief zo’n kamer gaat maken, kan je het niveau en de spanning natuurlijk aanpassen voor alle leeftijden. Een leuke activiteit voor kinderen in de Voorjaarsvakantie! Geen zin om alles zelf te verzinnen en te maken? Via de site van Go Kids is het ook mogelijk om Online Escape Rooms voor kinderen te bestellen. Klik hier voor meer informatie.

Tropenmuseum – Maak je eigen sneeuwbol!

In elk souvenirwinkeltje kom je wel sneeuwbollen tegen. Deze bollen bevatten vaak wereldberoemde dieren, bouwwerken of figuren. Schudt met de bol en het ‘’sneeuwt’’ vlokjes of glitters. Hoewel een sneeuwbol met een mini Eiffeltoren of molen erg mooi is, is het misschien wel leuker om het wat persoonlijker te maken. Het Tropenmuseum heeft veel leuke activiteiten voor thuis bedacht, waaronder het maken van je eigen Sneeuwbol. Klik hier voor meer informatie over de andere activiteiten die het Tropenmuseum aanbiedt.

Scheepvaartmuseum – Maak een Periscoop

Net zoals het Tropenmuseum biedt het Scheepvaartmuseum ook een aantal vermakelijke activiteiten voor thuis aan. Ontdek hoe onderzeeërs op een subtiele manier hun omgeving observeerden door het maken van je eigen periscoop. Met kartonnen melkpakken, kleine spiegeltjes en plakband kan je spelen met het licht en zo de beste manier vinden om mensen te bespieden. Klik hier voor meer informatie over de andere activiteiten die het Scheepvaartmuseum aanbiedt.

Efteling theater

Ontdek het ontroerende verhaal van Pinokkio of laat je meenemen in de spannende avonturen van De Gelaarsde Kat. Op het Youtube-kanaal van Efteling Theater kan je talloze online musicals vinden die gratis te bekijken zijn.

Kleurplaat

De Gelaarsde Kat is stoer, moedig en avontuurlijk. Hoe zie jij hem voor je? Ontwerp je eigen Gelaarsde Kat met de kleurplaat van het Zaantheater. Download hier de kleurplaat.